fbpx

Platformă de știri și opinii

Secretar de Stat, vizită la „Valahia”

in Actualitate/Educație by
Banner

La sfârșitul săptămânii trecute, Secretarul de Stat pentru învățământ superior,  Gigel Paraschiv, a vizitat Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Alături de rectorul universității, conf. univ. dr. Călin D. Oros, au fost prezenți membri ai Consiliului de Administrație și ai Senatului Universității ”Valahia”.

Agenda întâlnirii a inclus discuții referitoare la clasificarea și ierarhizarea universităților, acreditarea școlilor doctorale, internaționalizarea universităților, finanțarea acestora, dezvoltarea bazei materiale, colaborarea cu mediul economic, cercetarea științifică universitară.

Rectorul universității a declarat că este o mare plăcere și onoare să fie alături de profesorul Gigel Paraschiv și a apreciat sprijinul oferit de acesta de-a lungul timpului. Călin Oros a precizat că Universitatea „Valahia” este o universitate comprehensivă, antreprenorială, regională, competitivă național, cu vizibilitate internațională.

Secretarul de Stat Gigel Paraschiv a vorbit, printre altele, despre strădania universităților în atragerea de resurse. Opinia acestuia este că fiecare universitate ar trebui sa își facă o analiză SWOT, să iasă în evidență cu punctele tari și să remedieze punctele slabe cu costuri cât mai reduse. Totodată, Gigel Paraschiv a discutat despre buna colaborare cu rectorii universităților din țară, despre presiunea internaționalizării, dar și despre cercetarea științifică și importanța parteneriatelor cu mediul economic.

Programul întâlnirii a cuprins și vizitarea Rectoratului din Campusul universitar.

Biroul imagine și comunicare, Uiniversitatea „Valahia”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top