BOMBĂ: turismul dâmbovițean, sabotat ”din interes”?

in Actualitate/Administrație/Politică by

Afirmația ca atare poate fi extrasă fără prea mare efort din spusele deputatului Cezar Preda.

Iubitor al muntelui și avocat neostenit al județului Dâmbovița, când vine vorba de turismul de profil, Cezar Preda și-a reafirmat convingerea că zona montană a județului, cu deosebire stațiunea Peștera-Padina, are un potențial deosebit. Dar, în egală măsură, este victima unui nefericit concurs de împrejurări.

După vizita la Târgul de Turism, unde a avut posibilitatea să se informeze despre problemele cu care se confruntă investitorii din zona montană, Cezar Preda s-a dezlănțuit la adresa celor care, în opinia sa, se fac vinovați de situația actuală.

Pe de o parte, punctează deputatul liberal, administrația județeană s-a dovedit suspect de pasivă sau, în orice caz, a eșuat lamentabil, deși a avut toate pârghiile la îndemână, inclusiv mai mulți miniștri și secretari de stat din Dâmbovița, însă nu a reușit – sau nu a dorit – să facă nimic pentru mult-clamata dezvoltare a turismului montan dâmbovițean.

În același timp, interese mărunte, obscure – pe care însă nu le-a nominalizat – blochează cu bună-știință transportul pe cablu spre și dinspre Peștera, făcând accesul turiștilor dificil sau chiar imposibil în perioada iernii.

”Este inadmisibil (…) Dar nu se poate, marile scule, ăștia care aveau câte 2-3 miniștri și ziceau că împărățesc lumea… nu se poate să nu ai drumurile alea făcute (DJ 713 și DJ714, n.n). Ca să nu mai spun de faimoasa telecabină. Nu se poate așa ceva, să nu vrei tu să miști telecabina pentru că sunt interese de firmuliță mică (s.n.) și tu pierzi cea mai importantă conexiune. Ce înseamnă Peștera fără telecabină? ”

Cine și ce interese are să blocheze dezvoltarea zonei? Sun întrebări legitime la care putem doar întrezări variante de răspuns. Cert este că, așa cum semnalează și Cezar Preda, devine evident pe zi ce trece că indolența, incompetența și diverse interese inavuabile îngroapă speranța ca în zona montană a județului Dâmbovița să se dezvolte un turism modern, civilizat, protejând natura cât mai eficient – oricum, mai bine decât acum, când haosul din zonă naște monștri!

Banner