Inedit: Peștera-Padina pe Signpost-ul de la Ischgl

in Actualitate/HOBBY/Travel by

Una dintre destinațiile de top ale Europei pentru împătimiții sporturilor de iarnă, stațiunea Ischgl din Austria, este, de astăzi, pe lista celor care promovează, într-un fel sau altul, România!

Un schi care poartă inscripția ”Peștera-Padina km 1600” a fost plasat pe Signpost-ul de pe domeniul schiabil Silvretta Arena, din localitatea austriacă Ischgl.

Anunțul a fost făcut, prin intermediul unui comunicat de presă, de președintele Asociației Turistice Peștera Padina, Valentin Calcan, el însuși un împătimit al muntelui și unul dintre cei mai importanți investitori în zona montană a județului Dâmbovița.

”De astăzi, un schi cu numele Stațiunii Peștera-Padina se află în cel mai vizibil loc din domeniul schiabil Silvretta Arena Ischgl-Samnaum, pe Signpost-ul făcut din schiuri vechi de la  Pardorama (2600m altitudine)

Este o foarte bună oportunitate pentru a promova stațiunea noastră care peste câteva zile va împlini un an de zile de când Guvernul României a declarat-o de Interes Național. 

Totul a fost posibil datorită sprijinului primit din partea dlui Günther ZANGERL președintele companiei  Silvrettaseilbahn AG ISCHGL care administrează peste 238 Km de pârtii de schi perfect întreținute (515 hectare), cu 45 de instalații de transport pe cablu.

Într-o zi bună, în Silvretta Arena schiază cca 23.000 de persoane și pe lângă Signpost-ul Pardorama trec cel puțin 6.000. Câteva sute se opresc zilnic pentru poze !

Valentin Calcan,

Asociația Turistică Peștera-Padina”

Stațiunea Peștera-Padina este, fără îndoială, una dintre cele mai pitorești zone montane din țară, cu un potențial fantastic de dezvoltare și care ar putea concura oricând cu stațiunile de pe Valea Prahovei – dacă guvernanții ar depăși faza declarațiilor găunoase și s-ar apleca serios asupra suferințelor turismului românesc.

Despre chinurile facerii turismului montan civilizat la care visăm cu toții, am scris și vom mai scrie. Până atunci, ne bucurăm că stațiunea Peștera-Padina este astfel promovată pe cele mai înalte culmi (la propriu!) ale sporturilor de iarnă din Europa.

Banner