Propunere legislativă privind colectarea deșeurilor

in Parlament by

O propunere legislativă privind modificarea și completarea Legii nr. 132/2010 privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice a fost adoptată în Plenul Senatului.

Senatorul liberal  Iancu Caracota spune că „propunerea legislativă are ca scop educarea și responsabilizarea viitoarelor generaţii cu privire la problemele de mediu. Mai exact, modificările vizate de proiectul legislativ urmăresc transferul de atribuţii privind dotarea cu pubele colorate şi inscripţionate corespunzător pentru colectarea selectivă a deşeurilor de la nivelul școlilor către autoritățile locale. Astfel, în toate sălile de clasă vor exista coşuri de gunoi colorate pentru deşeuri de hârtie, deşeuri de plastic şi deşeuri de sticlă pentru colectarea adecvată a acestora în urma activităţilor desfăşurate de către elevi şi profesori.

Din nefericire, în prezent se colectează selectiv doar în 178 de școli dintr-un total de 6 200 , deși aceasta lege obliga încă din anul 2010 toate instituțiile publice, inclusiv unitățile școlare, să colecteze selectiv deșeurile la sursa.”

Senatorul Caracota dorește ca propunerea legislativă să aibă același parcurs și în Camera Deputaților pentru a putea deveni lege.

 

 

 

Banner