fbpx

Platformă de știri și opinii

Senatorul Caracota, declarație politică

in Parlament by

Zilele trecute, senatorul liberal Iancu Caracota a susținut o nouă declarație politică, pe care o prezentăm integral:

„Rolul unui senator sau deputat, de altfel determinat în mod clar de prevederile legale prin care îi sunt stabilite îndatoririle și drepturile, trece de fapt, moralmente vorbind, dincolo de acestea. 
Dacă din punct de vedere tehnic, ne implicăm în realizarea unui act normativ ce reglementează un anumit domeniu, consider că este necesară o monitorizare a măsurilor susținute, tocmai în ideea optimizării rezultatului obținut prin actul normativ propus.

Dacă vorbim despre proiecte educaționale sau de infrastructură la nivelul comunităților, monitorizarea acestora trebuie să cuprindă nu doar date statistice, urmări ale aplicării unor măsuri, ci și analizele necesare pentru continuarea proiectelor, îmbunătățirea lor, includerea unor segmente noi de populație etc.

Unii vor spune că subiectul este prea general și că fără a intra in detaliile unor exemple concrete, nu putem lua niște măsuri obiective. Eu vă spun însă că tocmai generalizarea ne ajută să evităm polemici nesfârșite, contribuind în mod principial la identificarea sincopelor manageriale și găsirea unor soluții oportune pentru fiecare situație.

Managementul “bunului simț” poate fi soluția echilibrată la problemele ce apasă pe umerii comunităților din fiecare zonă a țării.Ne confruntăm cu probleme in fiecare domeniu și găsim tot mai puține soluții. Aș îndrăzni să spun că ne-am pierdut interesul pentru a găsi soluții. Ne-am obișnuit să facem statistici. În administrația publică facem statistici. În zona de “protecție a copilului” facem statistici și rapoarte din birou. În zona de educație, facem statistici.

Dragii mei, statisticile de dragul statisticii nu reprezintă soluții, ci arată lipsa de viziune a conducătorilor,  rezultând astfel o lipsă de direcție a personalului din managementul mediu dar și a celor care sunt simpli angajați, obișnuindu-se astfel să trateze slujba pe care o au ca pe o activitate obligatorie pentru asigurarea unui venit, fără a căuta rezolvarea reală a problemelor aduse spre soluționare.

Cu un Guvern a cărui viziune și a cărui forță de acțiune sunt împotmolite în noroiul din care deunăzi se lăuda că ne-a scos, este de la sine înțeles că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită. Totuși avem datoria să fim altfel, avem obligația să nu rămânem doar cu degetul ațintit spre cei pe care-i considerăm mai mult sau mai puțin vinovați, ci să mergem mai departe, folosind fiecare fărâmă de credință, bun-simț și onoare pentru a face lucrurile bine, cu onestitate și responsabilitate.

Dragii mei, să privim în istorie și să ne aducem aminte că însuși Vintilă Brătianu, unul dintre primarii liberali ai Capitalei, ministru de finanțe dar şi prim-ministru, în articolul său din 1905 al cărui titlu era “Prin noi înșine”, își prezenta “convingerea nestrămutată că prin noi înşine putem să ne dezvoltăm pe toate căile”. 

Dacă principiul liberal “prin noi înșine!” făcea îndeobște referire la doctrina economică, eu vă spun că astăzi, această deviză este necesar a fi înțeleasă și aplicată mai mult ca oricând de fiecare dintre noi, la locul de muncă, în comunitate, în familie”, se arată în declarația politică a senatorului Caracota.

 

Banner

Ultimele stiri din Parlament

Go to Top