fbpx

Platformă de știri și opinii

Trasee sălbatice prin Bucegi – Valea Seacă a Tătarului

in HOBBY by

Dintre traseele nou marcate în Munții Bucegi, Valea Seacă a Tătarului face, fără doar și poate, o figură aparte. Nu spectaculozitatea, cât sălbăticia acesteia te cucerește la prima vedere.

Intrarea se face chiar din DJ 714, foarte aproape de versantul drept, din aval, al Cheilor Tătarului, fiind marcat cu trunghi galben. Treimea inferioară a traseului se parcurge prin pădure, destul de abrupt, până ajungem la intrarea în peșterile situate pe malul stâng al Văii Tătarului. Acestea sunt închise de administrația Parcul Natural Bucegi, prin urmare nu pot fi vizitate. Așa că ne mulțumim cu o priveliște fantastică spre Lacul Bolboci.

De aici, continuăm și reintrăm în pădure, dar pentru o scurtă perioadă de timp, fiindcă destul de aproape se află a doua parte frumoasă a traseului, marcată de pereți abrupți, pe la baza cărora traversăm peste niște blocuri mari de calcar.

Băgați de grijă, să nu vă accidentați! Blocurile sunt destul de instabile.

Revenim în pădurea bătrână și sălbatică, prin care mergem mai mult de aceasta dată. Partea finală ne conduce la luminiș, dar un luminiș generos ca perspectivă, cu vedere superbă spre toate zonele înalte ale Bucegilor.

Continuăm pe culmea calcaroasă și neîmpădurită a Tătarului, după care coborâm în vale și tot ținem cursul activ al văii până începem urcușul spre creastă. Cu puțin noroc, în funcție de cine se perindă pe la stâna din Tătaru, mâncăm și un bulz! Dar nu garantez!

Ajunși în creasta Lucăcilă-Deleanu, priveliștea spre vest, mai ales, este minunată. Leaota, Iezer, ceva din Făgăraș, Piatra Craiului, sunt numai câteva dintre masivele vecine pe care le vedem.

Ne continuăm traseul spre nord până în Șaua Tătarului, iar de aici coborâm în Padina pe la stâna lu’ Nea Nicolae din Moieciu, unde sigur putem încerca un bulz și o cană cu jintiță. Priveliștea spre partea nordică, înaltă a Bucegilor, ne deconectează de restul lumii.

Enjoy!

Banner

Ultimele stiri din HOBBY

Go to Top