Predicatul bucuriei eterne

in Opinii by

În Martie, izbânda cerului se simte ziua, când razele soarelui desenează toate coroanele ghioceilor. Totuși, peste aglomerările norilor, sunt și clipe când poţi vedea cum îngerii calcă fraged în crucea nopţii. Aşa se petrece înnoirea firii….

Într-o primavară generoasă în zâmbete și despărțiri, 8 Martie e sumă lirică de sentimente. Toată luna asta spune povestea unei lumi care ne salvează și ne apropie de nemurire. Pentru că iubirea este singurul motor al lumii, femeia este energia vitală a întregii acțiuni.

Grecii s-au născut înaintea lumii și din acest motiv, nu vor muri niciodată. Un grec celebru, Aristotel Onanis, om care pricepea puterea banilor, obișnuia să spună că ”fără femei, toți banii din lume nu ar mai avea nici o valoare”. Am fost la Athena dar mai ales la Sirmione, în Italia, locurile în care inima lui a dansat în multe povești siropoase. Am călcat aleile din visele romantice ale lui Onasis purtat de zâmbetul femeii cu care mă visez bătrân și acolo am realizat cât sunt de norocos!…În anii în care gândul meu s-a odihnit lângă glasul ei, am învățat că iubirea unei femei poate fi depășită doar de propria-i gelozie. Dar chiar și asta e tot o formă metafizică a dragostei. La Sirmione, Cerul și Pământul mai îngână cu vântul povestea de dragoste neîmplinită a Mariei Callas cu Onasis. La Târgoviște sau la Sirmione, femeia este anotimpul iubirii, cel de-al cincilea, o primăvară care n-a venit și tocmai de aceea nu va pleca niciodată.

În toate diminețile de 8 Martie, toate verbele limbii române se topesc sub zâmbetele doamnelor. Femeia rămâne predicatul bucuriei eterne și noi, bărbații, trebuie să fim bucuroși că suntem contemporani cu aceste minuni.

Tuturor femeilor lumii, mulți ani fericiți!

Banner