Erasmus Open Doors la „Valahia”

in Actualitate/Educație by

Universitatea “Valahia” din Târgovişte a organizat miercuri, 6 martie 2019, evenimentul ERASMUS OPEN DOORS.

Acțiunea a fost destinată promovării programul Erasmus+ în rândul studenților săi. Aceștia au aflat detalii despre oportunitățile de finanțare și cum pot studia sau derula perioade de practică în alte țări.

Cuvantul de deschidere a aparținut prorectorului responsabil cu dezvoltarea instituțională și relații internaționale, conf. univ. dr. Cristina Ștefan: „Evenimentul de astăzi este adresat dumneavoastră, studenților, viitorilor studenți aplicanți și sperăm să plecați de aici convinși că merită să deveniți ambasadori ai universității din care proveniți”. ”Universitatea Valahia are acorduri încheiate cu peste 50 de universități prin programul Erasmus, iar pentru anul universitar 2019-2020 vă oferim un număr de 208 burse de studiu în afara țării, pentru toate domeniile de studiu pe cele trei nivele: licență, master, doctorat.”

În cadrul întâlnirii au luat cuvântul și două foste studente Erasmus, Mădălina Nichita și Ana Mihai, în calitate de promotori ai rețelei Erasmus Network. Ambele, studente la SNSPA București, au beneficiat de burse Erasmus, iar în prezent sunt voluntari ESN (Erasmus Student Network). ESN este o organizație internațională studențească, non-profit, care ajută studenții să se familiarizeze cu noua casă oferită de acest program.

Coordonatorul instituțional, Doina Bucur, a prezentat în detaliu programul Erasmus+: condițiile de înscriere, etapele programului, modalitățile de studiu, derularea stagiilor de practică.

Sursa: Universitatea „Valahia” din Târgoviște

Banner