fbpx

Platformă de știri și opinii

Arctic Găești: protest pentru salarii

in Actualitate/Social by

Câteva sute de oameni (schimbul 1) au protestat în această dimineață în incinta fabricii de electrocasnice Arctic Găești. Muncitorii sunt nemulțumiți de sistemul de salarizare, care nu face nicio diferență între salariații cu vechime în unitate și cei nou angajați.

Protestul izbucnit spontan în incinta fabricii Arctic din Găești, membră a grupului turcesc Arçelik, a strâns laolaltă câteva sute de persoane. În 2018 fabrica avea aproximativ 3600 de angajați. Protestul din această dimineață, spun angajații Arctic, a izbucnit pentru că angajații vor să negocieze  salariile, pentru că nu li se recunoaște vechimea în muncă.

Protestul a fost repede stins, conducerea unității promițând că salariile vor fi renegociate iar doleanțele protestatarilor rezolvate până în data de 28 martie.

Arctic este lider de piață în Romania și cel mai mare producător de electrocasnice din Europa Continentală. Fabrica este deținută de grupul turcesc Arçelik. În afara fabricii din Găești Dâmbovița, în anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcție pentru o nouă fabrica de mașini de spălat rufe, care va fi amplasata în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița.

Noua unitate urmează a fi dată în folosință în 2019, iar aici urmează ca în total (cu tot cu celelalte firme ce au deschis capacități de producție pe platforma industrială creată de Arctic) să fie angajați aproximativ 5000 de oameni.

Foto: Liviu Lazăr-Cronica de Găești(via Facebook)

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top