fbpx

Platformă de știri și opinii

PRO România DB: În căutare de primari?

in Analize/Politică by

Deși, după trecerea senatorului Adrian Țuțuianu în tabăra lui Victor Ponta, Pro România a fost percepută ca o forță politică ce va rupe din activul și voturile social democraților, se pare că lucrurile se mișcă mai rapid în și în altă direcție. Cum primarii aduc voturile, era evident că eforturile de racolare a edililor șefi va fi concentrat în cazul Pro România Dâmbovița pe partea stângă a eșichierului politic-recte primarii PSD.

Până la eventuale anunțuri ale trecerii unor primari PSD în tabăra Pro România Dâmbovița, destul de greu de crezut a fi semnalate până în 2020 (anul alegerilor locale), reprezentanții partidului lui Victor Ponta „empatizează” mai curând cu dreapta politică, la nivel de edili șefi.

Prezent la Băleni, una dintre cele mai importante comunități dâmbovițene, și economic și electoral, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, așa după cum este precizat chiar pe pagina facebook a filialei dâmbovițene a Pro România, a fost întâmpinat de edilul șef al comunei, liberalul Florea Mușat.

Gestul nu poate fi catalogat ca întâmplător și fără semnificații politice, decât poate în cazul unor analize ce suferă de simptomul „inocenței intelectuale”.

Florea Mușat, primar PNL al comunei Băleni, nu este neapărat în cele mai bune relații cu conducerea PNL Dâmbovița, fiind de notorietate câteva episoade. Unul ar fi din 2016, când acesta a anunțat că va candida în alegeri pe listele UNPR, pentru ca apoi să își renegocieze revenirea la o candidatură din partea PNL, poziție din care a și obținut mandatul de primar al comunei Băleni. Altul ar fi  susținerea manifestată de acesta, în perioada 2017-2018, pentru taberele ce au pierdut, în mai multe rânduri, bătălia pentru șefia PNL Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top