fbpx

Platformă de știri și opinii

USR DB: Solicitare de demisie pentru ministrul Apărării

in Opinii/Politică by

USR-ul, prin vocea unicului reprezentant dâmbovițean în Parlamentul României, deputatul Dumitru Lupescu (foto articol), cere demisia de onoare pentru actualul Ministru al Apărării, Gabriel Leș. Solicitarea, făcută deocamdată doar în spațiul virtual al internetului, vine, probabil firesc, în condițiile în care D. Lupescu este fost lt.col. în Armata Română, iar actualul ministru este depășit total de atribuțiile și rigorile impuse de statul de ministru al Armatei Române.

Concret, Ministrul Apărării Gabriel Leș a fost prezent, în data de 1 martie 2019, la Bistrița, cu ocazia ceremoniei de întoarcere din Afganistan a militarilor din Batalionul 812 Infranterie „Şoimii Carpaţilor”. În timp ce aceştia (cei 400 de militari întorși în țară)  îi dădeau ministrului onorul, Gabriel Leş a fost surprins că avea atenţia îndreptată strict către telefonul personal (foto– sursa www.bistriteanul.ro)

Gestul, pentru care ministrul și-a cerut scuze ulterior, invocând câteva argumente, mai degrabă infantile, nu putea rămâne netaxat. Una dintre reacțiile categorice, din această perspectivă, vine din partea deputatului Dumitru Lupescu, pe facebook:

„Comportamentul arătat anterior este INCALIFICABIL deoarece, pe lângă faptul că încalcă Protocolul stabilit pentru astfel de situații, protocol ce trebuie respectat cu strictețe de toți cei prezenți, cu atât mai mult de înalții oficiali, denotă o totală lipsă de respect la adresa militarilor care defilau, a unității care îl primise cu cel mai înalt onor, hainei militare, ARMATEI ROMÂNE și se constituie într-o ofensă de neadmis la adresa nu numai a Armatei Române ci și a României, a însemnelor naționale. Aceasta și pentru că haina militară, drapelele militare care erau purtate pe timpul defilării, decorațiile care erau prinse pe acele drapele și pe piepturile militarilor, gradele militare, REPREZINTĂ tot atâtea ÎNSEMNE NAȚIONALE pe care domnul Gabriel Leș le-a întinat, jignit, disprețuit și ofensat prin gestul său.
Ca ofiter al armatei (aflat in retragere), mă consider profund ofensat de atitudinea actualului ministru al apărării nationale și consider că nici o scuză nu poate șterge această ofensă. 
Ca urmare, DEMISIA DE ONOARE, domnule ministru!”

 

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Alegerile vieții!

Alegerile vieții sau trăind cu intensitate viața care ne trăiește! Alegem și
Go to Top