fbpx

Platformă de știri și opinii

Lovitură cu MANDA la Țuțuianu

in Parlament/Politică by

O nouă tentativă a lui Adrian Țuțuianu de a înființa un grup parlamentar a eșuat ieri. Solicitarea senatorului dâmbovițean de a completa ordinea de zi a plenului Senatului cu un punct care viza constituirea grupului parlamentar „Unirea” a fost respinsă de preşedintele de şedinţă Claudiu Manda.

„Înţeleg că doriţi spaţii şi funcţii. Nu pot să supun ordinii de zi, pentru că în Biroul permanent (membrii Bp – n.r.) au luat act de punctul de vedere al Comisiei pentru regulament şi constituţionalitate, în care ne spune că este neregulamentar, motiv pentru care nu pot supune votului completarea ordinii de zi cu un punct de vedere sau măcar cu dezbatere şi vot pe un subiect care este neregulamentar”, i-a spus Claudiu Manda lui Ţuţuianu, scrie stiripesurse.ro, citând Agerpres.

Pe de altă parte, Adrian Ţuţuianu a susţinut că, potrivit regulamentului Senatului, un grup parlamentar se poate constitui din minimum şapte membri, iar „această condiţie este îndeplinită şi nu există niciun impediment privind înfiinţarea acestui grup”.

„Vă readuc în atenţie constituirea grupului parlamentar ‘Unirea’. În urmă cu o lună de zile, în această sală am cerut să luaţi act de reiterarea cererii noastre şi să puneţi în aplicare dispoziţiile regulamentare privind acordarea de spaţii de lucru, personal tehnic şi participarea acestui grup la ceea ce înseamnă conducerea Senatului şi a comisiilor permanente. S-a decis atunci ca solicitarea noastră să meargă la Comisia de constituţionalitate. În urmă cu două săptămâni, Comisia de constituţionalitate a dezbătut solicitarea noastră, săptămâna trecută a adoptat un raport care înţeleg că a fost prezentat Biroului permanent al Senatului în cursul zilei de astăzi. Este motivul pentru care eu vă cer completarea ordinii de zi şi să puneţi în discuţia plenului această solicitare”, a mai spus Ţuţuianu.

Sursa: stiripesurse.ro

Foto: stareapresei.ro

Banner

Ultimele stiri din Parlament

Go to Top