fbpx

Platformă de știri și opinii

Grevă, din nou, în transportul public?

in Administrație/Analize/Social by
Banner

Ceea ce era de așeptat s-a întâmplat. Aceasta ar fi concluzia, oarecum logică, a unei povești ce este departe de a își fi depănat ultimele rânduri – cea a transportului public de persoane din Târgoviște.

Transportul public de persoane din Târgoviște revine în actualitate, prin anunțul făcut astăzi de membrii sindicatului „Valahia” din Târgoviște, ce anticipează că vor recurge la un protest public în data de 1 martie. Cea mai recentă informație, privind transportul public târgoviștean (detalii aici, Bazar Media), avea în vedere preluarea serviciului de transport public de persoane din oraș de către o societate a Primăriei Târgoviște, începând cu data de 1 martie. Se pare însă că amănuntul cel mai important, oamenii implicați în transferul, privind gestionarea  serviciului de transport public, de la o societate privată (AITT) la una publică (Servicii Publice Municipale Târgoviște SRL-a Primăriei Târgoviște), a fost lăsat la urmă și, pe cale de consecință, a început să dea „bătăi de cap administrative”.

Sindicatul „Valahia” a transmis un comunicat de presă prin care anunță că dacă preluarea de personal de la fosta societate de transport public de persoane(AITT) nu se va face cu respectarea legii 67/2006 până în data de 28 februarie, va fi declanșată o grevă la 1 martie 2019. Motivul nemulțumirii constă în faptul că noua societate, SC Servicii Publice Municipale Târgoviște SRL, nu are în intenție să preia toți foștii salariați ai AITT, societate ce a asigurat transportul public de persoane până acum.

Iată comunicatul de presă integral:

Comunicat privind transferul activitatii de transport public

„Modul in care Primaria Targoviste trateaza problema transferului salariatilor in contextul preluarii transportului public de la SC AITT SRL, de catre Servicii Publice Municipale Targoviste perecum si atitudinea viceprimarului Catalin Radulescu sunt de neacceptat pentru salariatii care inca asteapta sa fie transferati la noul angajator. Sub pretextul ca noua firma nu are obligatia preluarii salariatilor pentru ca ,,nu preia activitatea de transport’’ ci doar ,,face angajari ’’, noua conducere incearca sa determine salariatii sa semneze Contracte Individuale de Munca, unul cate unul, in conditiile dispuse de dinsii, ignorand prevederile din Contractul Individual de Munca si Contractul Colectiv de Munca aplicabil la nivelul societatii.

Sindicatul Valahia – reprezentativ in cadrul SC AITT SRL, atrage atentia inca o data ca preluarea personalului trebuie sa se faca in conformitate cu Legea nr. 67/2006, si nu are relevanta cum se numeste noul angajator sau cine este asociatul majoritar.

Nu intelegem care este rolul domnului viceprimar Catalin Radulescu in aceasta activitate, domnia sa nefiind persoana imputernicita de Primaria Targoviste, sa aibe atributii in preluarea transportului public, dar care da dispozitii sa se angajeze salariati din alta parte, care promite trai pe vatrai celor care vor renunta la pretentia transferului si semneaza individual un nou CIM si isi permite sa faca aprecieri ca salariatii ,,sunt manipulati ’’.

Referitor la creantele datorate de Primaria Targoviste catre SC AITT SRL, care au generat si inca genereaza probleme legate de desfasurarea activitatii curente si plata salariilor , afirmatiile de genul ,,nu am platit ca nu am stiut ca aveam restante ’’, facute de catre viceprimarul Catalin Radulescu, sunt halucinante, neadevarate si caraghioase…problema restantelor fiind dezbatuta de nenumarate ori in cadrul Consiliului Local al Municipiului Targoviste.

Mai facem precizarea asupra faptului ca, chiar daca Servicii Publice Municipale Targoviste, ar fi beneficiat de scutiri de plata a taxelor si impozitelor, pentru ca ar fi beneficiat de prevederile art. 60 alin. 5 din OUG 114 / 2018 pe motiv ca in anul 2018 a realizat peste 80% din cifra de afaceri cumulata fiind inregistrata cu cod CAEN 4321, o data cu preluarea serviciului public de transport aceasta facilitate dispare pentru ca peste 80% din cifra de afaceri a societatii va fi realizata de transport si nu de lucrari de instalatii electrice, cuprinsa in COD CAEN 43 – sectiunea F.

Daca salariatii nu vor fi transferati in conformitate cu prevederile Legii nr. 67 / 2006 pana cel tarziu 28 februarie, in data de 01 martie vom avea primul protest public, pentru care Sindicatul Valahia a depus documentele in vederea avizarii.

Sindicatul Valahia a solicitat Institutiei Prefectului, convocarea cu celeritate a unei sedinte de dialog social, pentru a analiza problema transferului activitatii de transport, inainte de protestele anuntate .”

Presedinte Dragodanescu Nicolae

În loc de concluzie:

Indiferent de deznodământ, cu protest sau nu, cu grevă sau nu, cu transfer integral de personal sau nu, „telenovela” transport public local la Târgoviște, pare departe de final. Cel puțin de finalul fericit.

Foto articolgrevă AITT octombrie 2018

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top