Protestele minciunii

in Justiție/Opinii by
Banner

Când Hammurabi și-a construit Codul pe Legea Talionului, nu s-a gândit niciodată că 2000 de ani mai târziu aceasta va avea o actualitate devastatoare. Astăzi poporul este în legitimă apărare.

Asistăm la o veritabilă ofensivă declanșată de armatele de procurori și judecători care ar fi trebuit să țină în viață balanța justiției. Din păcate, aceștia s-au dovedit nedemni de statutul pe care l-au primit. Negulescu-Portocală, Onea, Man, Ardelean,  Kovesi, Lazăr si alții sunt autorii cunoscuți ai unor crime în masă. Ei au acceptat, au instituit și au ținut în viață poliția politică prin care a fost distrusă economia românească, au fost falimentate toate firmele românești, inteligența românească a fost amăgită sub tentația străinătății și partidele politice decapitate, iar liderii semnificativi au fost desfigurați public.

La fel ca în anii ‘50, poliția politică a vânat și băgat în beciuri capitalul uman cel mai de preț pe care l-a avut România: oamenii deștepți, vârfurile fiecărui domeniu. Azi, majoritatea instituțiilor de stat sunt populate de slujbași mediocrii, care văd în stilou o armă albă și se tem să-l atingă. Dar producția industriei anticorupție a mers înainte. Oameni plătiți regește într-o țară care geme de sărăcie, plimbați prin studiourile indignate ale unităților mass-media ca sfintele moaște și prezentate ca fiind pretinse modele de Integritate, s-au dovedit soldați în oastea lui Soros și una dintre cele mai corupte profesii în România.

Astăzi, apelând la o formă de șantaj incompatibilă cu democrația, procurorii cer guvernului să abroge tot ce nu le convine din ordonanța lui Toader. În realitate, procurorii cer dreptul să se transforme în organ legiuitor. La fel cum ofițerii de informații din SRI au cerut și au primit prin Protocoale ilegal însușite, dreptul să facă urmărire penală. Adică au confiscat justiția. Dacă pretindem să facem justiție atunci e nevoie în primul rând de scoaterea din sistem a celor care au lucrat pe Protocoale fără să le denunțe. Pentru că de aici începe democrația.

E nevoie să redăm demnitatea Parlamentului. Lupta pentru resuscitarea democrației nu poate începe de peste tot și nu poate fi începută de oricine. Ea trebuie începută din Parlament pentru că nu mai parlamentarii au primit încrederea cetățenilor pentru a face legi. E nevoie ca această bătălie să fie continuată în spiritul democrației, prin prezervarea celui mai important patrimoniu imaterial al societății, pe care-l reprezintă libertate umană.

Procurorii au intrat în grevă când ministrul Justiției le-a zvârcolit mușuroiul, dar au tăcut cu demnitate când bandele de ofițeri le-au cerut să facă dosare pe baza Protocoalelor. Ordonanța lui Toader nu face nimic altceva decât să acopere lipsurile din legislație care permiteau aceste abuzuri incredibile. Probabil de aici vine și vehemență protestelor.

OUG rectifică practica delegărilor și prelungite la infinit pe la diverse parchete. De fapt, Toader vrea să golească parchetele de amante, de prieteni, de cumetrii solidificate în ani și ani, de găști care nu au mai vrut să plece din funcții, dar care lucrau fără a avea gradul profesional cuvenit.

Un modus operandi infracțional care a transformat parchetele în rețele conectate la Serviciile Secrete și populate de indivizi mediocri profesional, dar recomandați de instituții cu trei inițiale, pentru care au făcut jocuri în schimbul funcțiilor.

Ce-a mai făcut ordonanța lui Toader? El obligă procurorii de rang înalt să primească aviz nu doar din partea secției de procurori a CSM, ci și din partea plenului CSM, adică a judecătorilor. În realitate, ceea ce deranjează aici este dreptul Judecătorilor de a vota în favoarea sau împotriva unor procurori. Cui îi e teamă de judecători? Când cei chemați să apere Justiția se luptă cu cei aleși să facă legile, atunci poporul e în legitimă apărare. Acesta este un principiu antic și acceptat să guverneze societățile și care se întemeiază pe un raționament simplu.

Conform articolului 19 din Codul Penal ”este justificată fapta prevăzută de legea penală săvârșită în legitimă apărare”.

 

Banner