Un (nou) mandat cât o reparație morală!

in Actualitate/Administrație by

Excluderea lui Daniel Comănescu din PSD și nominalizarea Lui Alexandru Oprea pentru a ocupa această funcție, nu doar că resetează ecuația politică dâmbovițeană, dar aduce din nou în prim plan problematica administrativă și haosul de la Consiliul Județean.

De mai bine de un an, administrația județeană a fost marcată de letargie și hei-rup-ism păgubos. Fără viziune, fără implicare reală, fără soluții. Si asta într-un județ care luptă, literalmente, pentru supraviețuire!

Perceput ca yes man și omul de paie al senatorului Țuțuianu, cocoțat în fruntea CJD pe filiera ”Gambă” (Gabriel ”Gambă” Sandu, primarul din Voinești, unul dintre cei mai performanți și influenți primari PSD în Dâmbovița), Dan Comănescu a avut mai bine de 12 luni la dispoziție pentru a convinge că i s-a pus o pălărie mult prea mare pe cap. Dar, cum se întâmplă adesea, cu cât ești mai nepotrivit pentru o funcție, cu atât ții mai tare cu dinții de ea!

Despre mandatul d-lui Comănescu în fruntea CJD (prea lung!), cea mai elocventă poveste  este aceea în care primarii nici nu se mai oboseau sa îi bată la ușă, oprindu-se la ușa senatorului Țuțuianu, președintele PSD, care se purta ca un adevărat stăpân al județului. Cum spuneau primarii pe la colțuri, cu obidă: ”…degeaba mergem la Comănescu, oricum e paralel!”

La polul opus, Alexandru Oprea a căzut în dizgrația șerifului Țuțuianu pentru că devenea o amenințare la poziția sa de lider absolut. Așa se nasc aberațiile politico-administrative: caz unic în lume, probabil, Țuțuianu & Co i-au interzis președintelui CJ, membru al PSD, să se întâlnească cu… primarii PSD! Pare incredibil, dar așa stau lucrurile.

”Cred că primarii au putut constata și atunci și acum că Alexandru Oprea este soluția potrivită și este omul care poate gestiona problematica extrem de complexă președinției unui Consiliu Județean”, susține  dl. Oprea.

Vestea care circulă deja de luni bune, cum că ar fi doar o chestiune de timp până când Alexandru Oprea se va întoarce în fruntea CJD, a fost bine primită de primari și funcționarii CJD. ”Măcar avem cu cine discuta, cineva care știe administrație, are soluții și are ușa deschisă, știm că îl găsim când avem nevoie de dânsul. Pe domnul Oprea nu-l prea văd ”rătăcindu-se” pe la Marele Zid Chinezesc”, spunea deunăzi, un director din CJ.

Din perspectiva celui care a generat toate aceste discuții, Alexandru Oprea, faptul că CExJ al PSD l-a nominalizat (cu o singură abținere) pentru ocuparea funcției de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița reprezintă și un soi de reparație morală, potrivit propriei declarații.

”Eu cred că este și un act de reparație morală ceea ce se întâmplă acum, pentru că nu Alexandru Oprea a alergat după funcții. Știți foarte clar, într-un moment dificil pentru partid și pentru administrația locală, Alexandru Oprea a fost sacrificat să se ducă să preia managementul Companiei de Apă – și zic eu că a făcut-o cu bune rezultate. (…) Când toți se grăbeau să se ducă în Parlament, Alexandru Oprea a fost sacrificat și lăsat să conducă… de fapt nu să conducă, ci lăsat la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița. Dacă s-a dorit altceva, respectivii ( A. Țuțuianu, n.n) trebuia să aibă decența să o spună, dar să înțeleagă că Alexandru Oprea a fost totdeauna un om care s-a ghidat după principii și nu a abdicat de la ele, indiferent de vremi și vremuri”, conchide dl. Oprea.

Banner