fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: Vechi sau nou, în transportul local?

in Administrație/Analize by

Primăria Târgoviște a preluat oficial serviciul de transport public de persoane din oraș. Într-o ședință de Consiliu Local, ce a fost prefațată de mai multe contre politice, pe axa PNL-PSD, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre propus de executivul primăriei, prin care practic se încheie relațiile contractuale dintre Primăria Târgoviște și AITT, deja fosta societate ce asigura transportul public de persoane din oraș.

În ședința de Consiliu, din data de 15 februarie 2019, edilii târgovișteni au aprobat, între altele, și achiziționarea de către SC. Servicii Publice Municipale Târgoviște SRL, firmă a primăriei Târgoviște ce a preluat atribuțiile în ceea ce privește transportul de persoane, achiziția (de la AITT) a unui număr de 38 de autobuze, cu o vechime între 10-25 de ani fiecare. Cu aceste autobuze, care funcționează cu combustibil fosil (motorină) se asigură, de către Primăria Târgoviște de acum înainte, transportul public de persoane de la nivelul Municipiului.

Practic, doar denumirea operatorului a fost schimbată, AITT-ul fiind despăgubit pentru că a renunțat la contractul pentru serviciul public de transport din Târgoviște, contract ce era valabil încă mulți ani de acum înainte.

În ceea ce privește trecerea la un transport public ecologic, edilul șef al Târgoviștei a anunțat că astăzi (15 februarie 2019) administrația publică locală va depune, în SICAP (sistemul electronic de achiziții publice), un dosar pentru licitație în vederea achiziționării a 28 de autobuze noi (hibrid, electric-benzină). Suma totală ce urmează a fi cheltuită este de aproximativ 52 de milioane de lei. Banii ar urma să fie accesați din fonduri europene, fiind depus un proiect în acest sens.

Până la momentul în care autobuzele hibrid ( și nu electrice 100%, cum a fost planul inițial) vor circula pe străzile Târgoviștei, este estimat că vor trece cel puțin 18 luni. Până la acel moment, transportul de persoane se va face exact cu aceleași mașini ca și până acum.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top