fbpx

Platformă de știri și opinii

Transport public: PNL Târgoviște pune condiții

in Administrație/Politică by

„Trei ani de zile nu au făcut nimic (administrația locală)!”. Așa a început conferința de presă a PNL Târgoviște, în care președintele liberalilor târgovișteni, Aurelian Cotinescu, a explicat de ce nu ar trebui ca PNL să voteze proiectul de hotărâre, propus de executivul târgoviștean, ce vizează încheirea relațiilor din primărie și AITT, societate ce a asigurat până acum transportul public de persoane în Târgoviște.

Cotinescu a condiționat votul liberalilor la ședința de consiliu din data de 15 februarie, când va fi dezbătut proiectul amintit, de trecerea în proiect a câteva amendamente.

„În mod normal nu ar trebui să votăm acest proiect, dar asta ar însemna să lăsăm târgoviștenii fără șansa la un transport public civilizat. Am hotărât să acordăm votul nostru cu două cerințe.

Vrem să modernizăm transportul public, de mâine , din ziua votului. Cerem ca în bugetul pe anul 2019 să fie prevăzută achiziționarea a patru autobuze noi. Cu care să se înceapă transformarea cu adevărat a cel puțin două trasee.(…) Considerăm că dacă reușim să creăm aceste două trasee speciale pentru elevi, pentru liceeeni, părinți nu vor mai fi nevoiți să-și ducă copii cu mașinile și atunci rezolvăm situația traficului. A doua cerință pe care o avem este aceea de a crea gratuități, pentru elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități. Cel puțin două călătorii pe zi, pentru aceste categorii”, a declarat Aurelian Cotinescu (fotoarticol-stânga).

Ședința CLM Târgoviște în care, în principiu, se va încheia relația contractuală dintre primăria Târgoviște și AITT, urmând ca serviciul de transport public să fie preluat de o societate a primăriei Târgoviște, va avea loc în data de 15 februarie. Fără votul liberalilor, hotărârea nu poate fi adoptată de Consiliul Local Târgoviște, deoarece social democrații nu pot aduna din voturile consilierilor PSD o majoritate de 2/3, atât cât este necesar pentru ca hotărârea să fie adoptată, având în vedere că este vorba de o hotărâre ce vizează patrimoniul orașului.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top