CURS: PSD favorit la euroalegeri

in Analize/Politică by
Banner

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității un nou sondaj de opinie de tip omnibus. Sondajul a fost realizat în perioada 21 ianuarie – 6 februarie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar obține 32 % din voturile celor care ar fi prezenți la urne. Partidul se află într-o scădere destul de mare față de aprilie anul trecut, când se situa la 39%.

Pe locul 2 este PNL cu  22% intenție de vot. Liberalii sunt într-o creștere ușoară fața de luna trecută dar în mai 2018 avea 25°% .

ALDE rămâne constantă, la 9% iar Pro România urcă la 9% față de 3% în aprilie 2018, imediat după înființare.

USR și PLUS adună împreuna 13% din voturi. Rămâne de văzut dacă înțelegerea pe care au făcut-o,  Alianța 2020(USR+PLUS) , adună tot atâtea voturi. Oricum, cele 2 partide de catifea se califică pentru un loc important în zona opoziției.

UDMR se află, ca de obicei, în zona pragului electoral. Cum se prefigurează o prezență scăzută la vot, proporția ar putea crește. Ieșirile din ultima vreme ale lui Traian Băsescu, destul de contondente la adresa adversarilor politici, țin PMP în zona eligibilă, partidul având șanse să obțină doi europarlamentari.

Banner