fbpx

Platformă de știri și opinii

Bugetul 2019, în analiză (și) la Pro România Dâmbovița

in Politică by
Banner

Buget sustenabil sau nu? La sediul Pro România Dâmbovița, reprezentanții dâmbovițeni ai acestei formațiuni politice au încercat să ofere câteva perspective și analize a ceea ce se întâmplă în economia românească, pornind de la draftul structurii bugetare aferente anului 2019, așa cum a fost anunțată până acum de reprezentanții Guvernului României.

Iată câteva dintre ideile exprimate în cadrul unei întâlniri cu mass media de către reprezentanții acestei formațiuni politice, concluzia fiind că actualul guvern nu este capabil să își respecte nici propriile promisiuni, asta în vreme ce de oportunitățile deschise de perioada de șase luni de președinție a României la Consiliul European, se pare că nu vrea să profite nimeni.

Georgică Dumitru (coordonator al Pro România Dâmbovița):

„Bugetul  Ministerului Apărării Naționale nu este conform angajamentului, pe care l-am luat față de partenerii noștri din NATO. Anul trecut execuția bugetară nu a fost de 2% și suntem convinși că nici anul acesta nu va atinge acest procent. La Automecanica Moreni dorim să facem transportorul blindat, în asociere cu o companie străină. Acest contract este doar o himeră. Banii se duc în altă parte, iar industria de apărare șomează și nu poate să ajute Armata Română și să aducă bunăstare în economia națională.”

Paul Briceag (membru fondator Pro România Dâmbovița):

„În România există 32.500 operatori licențiați de mărfuri, cu 200.000 de angajați, iar contribuția în economia românească este 5,6% din PIB, 11,2 mld. de euro. (…) Federația operatorilor de transport rutier, în luna februarie, va iniția un miting,mai precis în 21 februarie, în piața Victoriei din București, pentru a reuși să stabilească un dialog cu Guvernul României și a reuși o rezolvare a problemelor pe care aceștia le aduc în discuție, dar care sunt ignorate constant de Guvernul României (..).Statul român ar trebui să vină în sprijinul transportatorilor rutieri și să încerce, în perioada în care deținem președinția Consiliului European, să intervină pentru votarea unei legislații echidistante, care să asigure accesul egal al tuturor transportatorilor de mărfuri, fie estici, fie vestici, pe piața de transport european.”

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top