Bâldana-Târgoviște a fost scos la licitație

in Actualitate by
Banner

Rovana Plumb, ministrul interimar al Transporturilor a aprobat licitația pentru cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din istoria judeţului #Dâmboviţa: reabilitarea şi modernizarea DN 71. Este vorba despre lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana – Târgoviște (44,13 km) şi modernizarea sectorului Târgoviște – Moroeni – Sinaia (58,86 km). Se împlinește, practic, un vis de zeci de ani al dâmbovițenilor.

Investiția are o importană vitală pentru judeţ și deschide oportunități multiple, atât din punct de vedere economic, cât şi social şi turistic.

Din păcate, dintr-o foame disperată de voturi, unii s-au grăbit să-și atribuie merite pe care nu le au. Singurul merit al lui Țuțuianu pentru acest proiect este întârzierea lui pentru nu mai puțin de 7 ani. În 2012, fostul președinte al CJ DB, Florin Popescu, obținuse buget pentru această lucrare. S-a făcut o licitație pe care o câștigase firma Spedition UMB a lui Dorin Umbrărescu și totul era pregătit ca să înceapă executarea lucrării. În iunie 2012, Țuțuianu câștigă președinția CJ Dâmbovița și cu ajutorul guvernului Ponta anulează licitația.

A fost nevoie să treacă 7 ani, dâmbovițenii să suporte infernul traficului greoi și blocat al drumului spre Capitală, o ploaie de oportunități economice au fost pierdute – investiția Renault de la Titu a fost în pericol permanent de relocare – până când șansa lor a venit din numirea dnei. Rovana Plumb, ministru interimar la Transporturi.

 

 

Banner