fbpx

Platformă de știri și opinii

Candidatul circului

in Actualitate/Opinii/Politică by
Banner

Eu știam că Cerculeț iubește circul, dar nu știam că și circul îl iubește pe el. Imediat după ce a fost extirpat de la masa Guvernului, dă zilnice dovezi de disperare. Cu toate acestea, prima confruntare electorală îi va fi fatală chiar dacă schelălăitul lui, de potaie udă și uitată la ușă, ar putea amăgi trecătorii.

Aflu de la un coleg că a învățat să scrie fără greșeli gramaticale, ceea ce este, totuși, un progres pentru un bătrânel fără fermoar, de la Malu cu Flori.

Ceea ce a uitat să ne spună ”vocea patriotului naționale” e ceva legat de criteriile de avansare în timpul regimului său. 

Să fi uitat tocmai mintea lui odihnită că fostul președinte executiv al organizației PSD era, cum ar spune el, ”un venetic” născut-crescut în Transilvania și cu toate astea, fără pic de jenă pentru eforturile semnificative ale primarilor și parlamentarilor din organizație, a fost cocoțat în fruntea conducerii organizației PSD? Ce merite electorale și ce vechime în partid avea alesul lui Țuțuianu la momentul impunerii la conducerea organizației? Avea, însă, disponibilitate financiară și probabil asta era suficient. Fără să spun că era vina lui Grad, nu pot să uit cum l-a adus la un CEx Național – cred că eram la Venus – chiar înainte să-l bage în partid. Atunci nu mai erau criteriile valide? Atunci nu mai trebuia respectată munca primarilor și a parlamentarilor? Îi dăduse Cerculeț un certificat de dâmbovițean?

Nu vreau să insist pentru că știu toți primarii adevărul. Și tot la fel de bine știu că cel mai mare proiect politic al lui Țuțuianu a fost îngroparea lui Ion Stan și a lui Victor Sanda. Despre mine și despre ceilalți colegi poate îndruga câte vrea, dar un lucru nu poate spune nici despre mine, Radu Popa și nici despre Andrei Plumb: NU! NOI NU am conspirat și nu am contribuit să băgăm nici un coleg în pușcărie, nu am ucis, din dușmănie, nici un coleg și nici nu am slujit Statul Paralel în implementarea și consolidarea terorii. Cei care am fost în funcții politice în anii 2005-2014 știm cum miniștrii, parlamentarii și președinții de CJ-uri urcau scările DNA-ului, pe bază de protocoale. Această teroare a fost posibilă pentru că indivizi ca Țuțuianu au slujit teroarea pentru a primi puterea.

Astăzi, bocetul politic al lui Cerculeț este profund ipocrit și a rămas singurul mod în care mai poate cerși atenția publică. După el, patrimoniul de proiecte edilitare gândite, elaborate și finalizate pentru Dâmbovița, e gol. Acestea ar trebuie să vorbească în locul lui. Dar foaia e goală.
După 7 ani de aciuat la casa Puterii, Țuțuianu a compromis prin nepricepere și a lăsat neterminate DJ 712 Târgoviște-Șotânga-Pucioasa, DJ 711, DN 71 Bâldana-Târgoviște-Sinaia, proiectul stațiunii ”PADINA- PEȘTERA” și cele 4 eșecuri zgomotoase ale începerii fără sfârșit a centurii Târgoviștei. E prea mult chiar și pentru un bătrânel de la Malu cu Flori, get-beget dâmbovițean!

Foto: mediafax.ro

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top