fbpx

Platformă de știri și opinii

Modelul Dragnea: Țuțuianu iese la tablă și dă lecții…despre orice

in Analize/Politică by
Banner

Adrian Țuțuianu a intrat perfect în rolul de „factotum” la Pro România (deocamdată doar filiala Dâmbovița). De la organizarea filialei, a conferințelor de presă, până la emiterea de judecăți de valoare și așa zise analize politico-economico-sociale pentru județul Dâmbovița.

A. Țuțuianu și-a asumat rolul de Dragnea al „Pro România”. Ca să nu fie niciun dubiu, la cea mai recentă conferință de presă a filialei dâmbovițene a Pro România, acesta a copiat inclusiv „ieșitul la tablă”, patentat deja de Liviu Dragnea la PSD.

Fără alte comentarii, redăm câteva dintre ideile expuse de A.Țuțuianu în conferința de presă doar pentru simplul motiv că acuzele, cu care senatorul de Dâmbovița a obișnuit pe toată lumea, încă din vremea în care conducea filiala PSD Dâmbovița, la adresa lumii politice dâmbovițene sau de aiurea, au redevenit principalul argument, se pare, al organizării  conferințelor de presă (și) la Pro România Dâmbovița.

„UAT-urile sunt serios afectate de actualul buget.”

„Am solicitat Parlamentului înființarea grupului Unirea, în Senat. Ni se refuză dreptul de a înființa acest grup. (…) Grupul de șapte senatori, de la Senat, se va numi Unirea, dar va fi un grup Pro România.”

„Rovana Plumb și-a propus să rămână președinte al PSD Dâmbovița. Este împinsă în față de fiul său Andrei Plumb, care are nevoie ca Rovana Plumb să fie președinte al PSD Dâmbovița ca să poată să își vadă liniștit de afacerile sale din Dâmbovița.(…) Rovana Plumb știe că nu va fi comisar european, iar decizia ei (de a prelua și oficial funcția de președinte al PSD Dâmbovița) va nemulțumi multă lume. Supărați vor fi în primul rând Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan, dar nu vor face nimic, deocamdată.”

„Radu Popa va face parte din noul BPJ al PSD Dâmbovița, chiar dacă nu are nicio treabă cu județul Dâmbovița.”

„Sebastian Marin, este, mai nou, purtătorul de mapă al Rovanei Plumb și va face și el parte din noul BPJ al PSD Dâmbovița.”

„Andrei Plumb va fi președinte al organizației de tineret a PSD Dâmbovița și candidat al PSD Dâmbovița la alegerile parlamentare din 2020.”

Partidele politice, marea lor majoritate (n.r. probabil în afară de Pro România) tratează județul Dâmbovița ca pe o colonie de papuași. Conducerile acestor partide nu sunt interesate de județul Dâmbovița, pentru că oamenii din fruntea filialelor dâmbovițene nu sunt din Dâmbovița. La PSD, Rovana Plumb, Andrei Plumb și Radu Popa nu sunt din Dâmbovița. La PNL, Virgil Guran nu este din Dâmbovița. La USR, Dumitru Lupescu este din București. La ALDE, Ionel Petre este din Buftea.”

Lăsăm cititorilor plăcerea de a identifica similitudinile, dintre discursul lui Adrian Țuțuianu și cel al altor lideri politici. De asemenea, diferențele dintre discursul lui A. Țuțuianu – Pro România și discursul Adrian Țuțuianu-PSD credem că sunt la îndemâna cititorilor a fi identificate. Nu am oferit decât o sugestie, prin imaginea-comparație ce însoțește acest articol.

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top