fbpx

Platformă de știri și opinii

Claudia Gilia, alături de copiii din Raciu

in Parlament by
Banner

 În județul Dâmbovița ”Anul Cărții” a început prin implicare și multă dedicare pentru tânăra generație, anunță deputatul PSD Claudia Gilia într-un comunicat de presă.

„De Ziua Internațională a Cititului Împreună, am participat la evenimentul de lansare a proiectului „Ora să ȘTIM (Știință – Tehnologie – Inginerie – Matematică)”. Proiectul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani și se derulează în 20 de biblioteci din județul nostru.

Am petrecut câteva ore minunate la Bibliotecă, alături de prichindeii de la Grădinița cu program normal din Comuna Raciu. Alături de ei am sărbătorit Ziua internațională a cititului împreună. Și cum am fi putut să o sărbătorim altfel, decât prin citit.

Așa cum am început, încă de anul trecut, campania de încurajare a cititului, și astăzi, alături de colegele mele am donat mai multe volume copiilor participanți la eveniment  dar și fondului bibliotecii comunale. Cu multă bucurie, am descoperit împreună cu micii exploratori lucruri minunate despre natură din cărți sau chiar făcând câteva experimente științifice.

Biblioteca din Comuna Raciu este un model pentru bibliotecile din județul nostru. Clădirea, construită din fonduri din bugetul local, oferă copiilor din localitate o gamă variată de lucrări din literatura română și străină, dar și posibilitatea de a derula o serie de activități cultural-științifice.

Administrația locală condusă de domnul primar Grădinaru Vasile a înțeles că investiția în educația copiilor înseamnă de fapt investiția în viitorul comunității.

Însă, nimic din toate aceste lucruri minunate nu s-ar fi putut realiza fără efortul și pasiunea cadrelor didactice și al doamnei bibliotecar.

Sunt părinte, profesor, deputat – dar când vine vorba de cărți și povești – îmi place să mă implic cu bucuria și optimismul unui copil. Știu că doar prin propriul exemplu putem determina tânăra generație să devină mai bună decât noi.

Prin campania pe care o derulăm în ultimii ani, și cu precădere în 2019 – ”Anul Cărții”, noi, femeile social democrate, ne dorim să fim și prin acest mod mai aproape de comunitățile noastre. Am învățat că, prin implicare și multă muncă, putem face localitățile noastre mai frumoase, iar drumul viitoarei generații mai lin.

Dragi prieteni, vă îndemn să citiți alături de un copil măcar câteva ore pe săptămână. Vă asigur că timpul investit va da roade în cel mai scurt timp.

Mulțumirile mele se îndreaptă către toți participanții la acest proiect minunat: inspector școlar general adjunct Stroe Cristina, profesor universitar doctor Agnes Erich, profesor Dragomir Ruxandra, profesor Oprea Elena, profesor Bălașa Georgiana, profesor Isari Ionut, bibliotecar Barbu Cateluța, managerul Centrului Europe Direct Andreescu Vlăduț, referent cultural Dumitru Tatiana și, nu în cele din urmă, doamnei primar a Comunei Nucet, Bărboiu Luisa și domnului primar al Comunei Raciu, Grădinaru Vasile.”

APROAPE DE OAMENI! 

Claudia GILIA, Deputat PSD

Banner

Ultimele stiri din Parlament

Go to Top