fbpx

Platformă de știri și opinii

Lista lui Maior

in Actualitate/Opinii by
Banner

Deschid astăzi, aici, prin amabilitatea editorilor acestui ziar electronic,o rubrică de autor pe care am numit-o ”Lumina cuvântului”, ca un semn că inspirația este favor divin.

Acest prim comentariu al meu nu se dorește un atac la un deputat care a plecat din PSD, contează prea puțin un om la scara istoriei. Ceea ce mi-aș dori să înțeleagă cititorii și ceea ce urmăresc să transmit este nevoia de eliberare a Parlamentului de agenți de influență ai serviciilor secrete. Pentru că democrația se construiește pe baze transparente, cu oameni liberi și conștienți de amploarea și de magnitudinea deciziilor lor iar Parlamentul este casa democrației, într-un stat care pretinde valențe ale Dreptului. Doar așa vom putea evita apariția altor Protocoale toxice, a altor unități de procurori coordonați cu ofițerii de informații și cu judecătorii și numai așa vom putea bloca nașterea unei alte malformații congenitale pe care ani de-a rândul, amăgitor, am poreclit-o ”Justiție.”

Pe Georgian Pop îl știu de când îi mătura scamele de pe spate lui Hrebe. Vremuri imemoriale, anii 2000…
A rezistat vreo doi ani lungi și umilitori cărându-i geanta lui nea Vio de la mașină până la etajul 4. Îl cunoșteau toate liftierele și îl salutau cu o rigoare reverențioasă iar el, marele stăpân al clanței ușii, pășea satisfăcut pe covoarele roșii făcute special doar pentru aleșii Sistemului.

Apoi, într-o liniștită noapte de Mai din 2003 (cred), la Capșa a fost locul în care Vanghelie l-a boteazat ”deputat”,după ce, anterior, el intrase în Sistem.
În 2001 a fost racolat de un serviciu secret și acoperirea lui s-a numit Project on Ethnic Relations. Era o comisie care opera parteneriatul cu grupurile parlamentare etnice, Pop era secretarul acestei comisii și monitoriza documentele care circulau între Guvern, Parlament și partidele politice, iar el participa la discuții, auzea, nota și era util Sistemului.

De ce era importantă Comisia? Pentru că PSD-ul din 2000 era susținut parlamentar de UDMR, un partid populat de tot felul de personaje suspecte. Pop a fost trimis la o bursă, în Germania, la Garmisch, sub acoperirea unei fundații americane, George Marshal, dar… doar americani nu erau acolo!

Într-o zi, în timp ce vizita un magazin de haine din localitate, el a fost abordat de ”americanii lui Maior.”
Întors la București, a început să facă drumuri dese și informări celor de la ambasada americană, sub atenta coordonare a băieților din sistem. Așa a devenit deputat de București și nimeni nu știe să spună cărui merit îi datorează națiunea română toți cei 15-20 de ani de huzur parlamentar ai onor d-lui. Georgian.

Episodul cel mai urât îl reprezintă briefingul din campania prezidențială din 2009, când Pop s-a dus la ambasada americană și într-o discuție cu șeful secției Politice a ambasadei, el i-a turnat pe colegii lui despre care a spus și lucruri urâte – despre Ponta a spus acolo ca ”e doar gura despre el, e foarte superficial și disperat”, despre Adrian Năstase a spus că este „o piatră de gâtul PSD” iar despre alții a spus că sunt ”foarte mulți proști și lacomi.”

După aceste spovedanii îmi amintesc că am citit un material în care se scria că G. Pop este „o stea politică în ascensiune care a evoluat dinspre aripa Hrebenciuc spre aripa Geoană-Vanghelie” și când m-am interesat în detaliu am aflat că el devenise unul dintre apropiații ambasadorului american de la acea vreme, Michael Guest.
Ulterior a evoluat în echipa lui Hrebe și așa s-a înșurubat spre vârful Camerei Deputaților. A fost numit șeful Comisiei SRI, poziție din care a blocat orice control temeinic asupra practicilor SRI – era vremea în care Protocoalele ilegale au înflorit puternic – și el făcea echipă cu Vali Zgonea și cu Mihai Tudose.

Presa a prezentat pe larg lupta pe care deputatul scamelor a dus-o în Parlament contra libertăților cetățenești și drepturile încălcate de legea Big Brother.

Chiar și după decizia CCR de modificare fundamentală a acestui mistreț scăpat în sufragerie și poreclit “Lege pentru securitatea națională”, deputatul G. Pop tot a luat partea SRI și a atacat CCR, instituție care nu a lăsat oamenii lui Maior să intre cu bocancii în viețile private ale oamenilor.
El avea să facă declarații halucinante: ”teroriști sirieni vin Romania și cumpără cartele telefonice cu sacoșa, le duc acolo și dau comenzi de pe ele.”
Desigur, elucubrația asta ține de imaginarul fiecăruia, dar noi, ăștia care am mai ieșit în Bulgaria, știm cum e treaba cu cartelele telefonice.

Până să fugă, am avut multe discuții cu Sebi Ghiță despre Pop, președinte al Comisiei de Control al SRI. Ulterior, Sebi a spus lucrurilor pe nume și în declarațiile publice:

”Domnul Georgian Pop trebuie să anunțe data la care convoacă Comisia SRI. Comunicatul său doar ajută la amânarea lămuririi unei situații extrem de grave. Nu-i poate proteja pe Valeriu Zgonea și pe Tudose în această situație. Poziția publică a fostului prim-ministru Victor Ponta nu lasă loc de interpretări. Ponta, Zgonea, Tudose, Dragnea și Alina Gorghiu trebuie audiați de urgență. Ideea că serviciile de informații preiau partide, susțin sau distrug anumiți candidați este groaznică. Și așa, toată România acuză membrii comisiei că nu-și fac treaba.

Prietenia lui Georgian Pop cu Zgonea și Tudose nu poate să blocheze comisia din Parlament. Și eu, Sebastian Ghiţă, și colegul meu Daniel Savu avem informaţii importante legate de aceste audieri. Implicarea unor ofițeri din SRI în activitatea partidelor, în susținerea unor candidați, în activități suspecte în zonele politicului, în zona justiției sau în zona afacerilor trebuie investigată urgent”, a declarat Sebastian Ghiţă pentru stiripesurse.ro.

Ghiţă reafirmă faptul că membrii comisiei trebuie să se întâlnească, pentru că există „informații de o gravitate extremă” cu privire la activitatea SRI.

„Dacă nici acum nu reacționează comisiile de control din Parlament, înseamnă că Georgian Pop şi domnul Calimente blochează activitatea acestor comisii. Președinta PNL a anunțat clar şi public, împreună cu Cezar Preda şi ceilalţi din PNL, că vor să întrunim comisiile. Dacă nu cumva au fost nesinceri şi au mințit în public. Va trebui să ne întâlnim în comisiile din parlament şi să analizăm informațiile grave din spaţiul public. Reafirm faptul că în ultima perioadă mai mulţi membri ai comisiei au obținut informații de o gravitate extremă. Voi solicita personal audierea Alinei Gorghiu, a lui Traian Băsescu, a lui Victor Ponta, Dragnea, Zgonea şi Tudose. Cred că e momentul să ne răspundem multor întrebări cu privire la ultimii 10 ani care au marcat România”, a mai declarat deputatul Sebastian Ghiţă, pentru stiripesurse.ro.

Închei spunând două lucruri: orice asemănare între parcursul politic și cel neconvențional al lui Georgian Pop și Adrian Țuțuianu nu este întâmplătoare.

România are nevoie de Servicii secrete, dar acestea trebuie să lucreze sub control parlamentar autentic și transparent, pentru că experiența Marii Britanii, a Statelor Unite și a altor democrații consolidate ne arată, fără dubiu, că despărțirea instituțională dintre Parlament și Servicii crează premisele unui Stat de drept și a unei democrații autentice. Altfel, modelele ucrainian sau rusesc coboară din biblioteci direct în societate și ne sugrumă viața.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top