fbpx

Platformă de știri și opinii

Avalanșele închid DJ 713

in Actualitate by
Banner

Vremea, poate și vremurile, au dus la închiderea temporară a DJ 713. Artera, ce face legătura între DN 71- Cota 1000 și zona turistică Padina-Peștera, a fost afectată de mai multe avalanșe.

Una dintre ele a pus în pericol chiar integritatea fizică a unui lucrător de pe un utilaj de dezăpezire, ce acționa în zonă. Conform informațiilor, acesta s-a salvat în ultima clipă, părăsind utilajul de dezăpezire înainte ca acesta să fie lovit de avalanșă.

După cum anunță administratorul drumului , Consiliul Județean Dâmbovița, „(…) de comun acord, Consiliul Județean Dâmbovița, SC LDP și Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița au considerat necesară introducerea unei restricții, mai exact închiderea circulației, până cel târziu mâine (n.r. 16.01.2019), în jurul prânzului. Evaluarea a continuat cu deplasarea pe DJ714 și drumul de legătură până la cabana Dichiu, zonă în care a fost evidențiat și locul producerii avalanșei. În prezent, utilajele SC LDP acționează din această zonă către limita județului Dâmbovița cu Prahova, pe un sector de aproximativ 2 km, activitățile fiind îngreunate de viscolul puternic.”

Pe de altă parte, IPJ Dâmbovița, anunțase, cu doar câteva ore mai devreme, că circulația pe DJ 713 (km 6-16) este restricționată pe durată nedeterminată.

Că administratorul drumului, CJ Dâmbovița, vrea să redeschidă circulația pe DJ 713 cât mai rapid este de la sine înțeles, având în vedere  că accesul către zona turistică Padina-Peștera este mult mai facil pe acest traseu decât pe DJ 714, un traseu acre în orice anotimp și condiții reprezintă în sine o aventură periculoasă pentru șoferii ce se încumetă să îl parcurgă.

Singura certitudine, în momentul de față, o reprezintă faptul că pe traseul DJ 713 există în continuare pericol de avalanșe iar situația din 15 ianuarie 2019 se poate repeta.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top