fbpx

Platformă de știri și opinii

Au dat de greu? Biruri mărite la Târgoviște

in Administrație/Analize by

Pentru prima dată în ultimii trei ani, la Târgoviște vor crește taxele și impozitele locale. Întrunit într-o ședință de urgență, la convocarea primarului municipiului Târgoviște, Consiliul Local Municipal Târgoviște a aprobat de urgență majorarea, începând cu 1 ianuarie 2019, a taxelor și impozitelor locale.

„Pentru anul 2019 valorile impozabile, nivelurile impozitelor, taxelor locale, taxelor speciale și ale amenzilor, așa cum au fost stabilite prin art. 1 din HCL nr. 487/13.12.2017, privind aprobarea taxelor și impozitelor locale din municipiul Târgoviște, pentru anul 2018, se indexează cu rata inflației 1,34%”

Chiar dacă valoarea de indexare poate părea derizorie, hotărârea de consiliu și mai ales adoptarea acesteia, de urgență, chiar în ultima zi a anului, demonstrează că bugetul pentru 2019, este , la Târgoviște, supus unor mari presiuni.

De remarcat este și faptul că rata de inflație de 1,34% reprezintă rata de inflație aferentă anului 2017, așa cum a fost comunicată de către INS.

În 2015 a avut loc ultima indexare (creștere), a nivelului taxelor și impozitelor locale la Târgoviște (vezi foto, hotărâre 2017).

Conform legislației actuale, Consiliul Local poate decide dacă majorează sau nu taxele și impozitele locale, în funcție de niște parametri, între care se numără și rata inflației. La Târgoviște era „urgentă”, din câte se pare, creșterea cu 1,34% a acestor valori.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top