fbpx

Platformă de știri și opinii

Centura Târgoviștei: Faza „plângere penală”

in Administrație/Analize by
Banner

Proiectul de reabilitare a centurii ocolitoare a Municipiului Târgoviște, 13,8 km, a ajuns în faza plângerilor penale, nu că ar trebui să surprindă pe cineva acest lucru.

Proiectul centurii ocolitoare a Municipiului Târgoviște, demarat în 2009 cu fonduri europene, nu va finalizat până la finalul anului 2018. Aceasta este deja certitudinea. Iar cum acesta este termenul maxim, până la care proiectul putea fi finalizat, fără ca beneficiarul, Primăria Târgoviște, să  fie obligat să returneze fondurile deja cheltuite din banii europeni (n.r. milioane de euro), inevitabil s-a ajuns la momentul „Acarul Păun”. Proiectul beneficiază de o finanțare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Cum actualii constructori, asocierea S.C. TELOR INVEST S.R.L. / RICCIARDELLO COSTRUZIONI S.R.L. / S.C. PETROCONSTRUCT GROUP S.R.L. / S.C.LEODRUMIT CONSTRUCT S.R.L, au cerut rezilierea contractului (în noiembrie 2018), motivând nerespectarea obligațiilor financiare, iar Primăria Târgoviște a cerut, la rândul său rezilierea contractului (decembrie 2018), pe motiv de nerespectare a graficului de lucrări de către constructori, s-a ajuns la faza plângerilor penale. În ceea ce privește vinovatul pentru eșec, evident.

Unul dintre constructori a anunțat, că „a formulat o plângere penală, în care acuză  echipa managerială de costituirea unui grup infracțional.(…) „. Mai mult chiar, se aude că plângerea ar fi ajuns și în atenția DNA.

Miercuri, 12.12.2018, edilul șef al Târgoviștei, Cristian Stan (foto), a anunțat că Primăria Târgoviște va face, la rândul său, plângere penală:

„Este o infracțiune de șantaj.” (n.r. gestul constructorilor de a anunța depunerea unei plângeri penale)”(…) „Este un soi de amenințare de gulere albe”(…) „Nu vom încheia nimic până când nu veți plăti toate prejudiciile, pe care le-ați produs târgoviștenilor (n.r. prin nefinalizarea la termen a lucrărilor)(…) „Vom face plângere penală și noi. Chiar credeți că s-a întâlnit hoțul cu prostul?”

Cine cu cine s-a întâlnit nu putem spune. Singura certitudine este că, până acum, de întâlnit s-au întâlnit, în patru rînduri. Beneficiarii cu constructorii, pentru proiectul de reabilitare a centurii Târgoviștei. Rezultatul este zero. Mai bine spus „-„(minus). Cine și cum va plăti paguba? Rămâne de văzut. Deocamdată, în mod cert, „plătesc” cei care tranzitează centura Târgoviștei.

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top