fbpx

Platformă de știri și opinii

Centura Târgoviștei: Punct și de la capăt

in Administrație by

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. Într-o conferință de presă, motivată cel mai probabil de evoluția subiectului din ultimele zile, administrația locală târgovișteană a anunțat finalul pentru proiectul actual de reabilitare a Centurii Ocolitoare a Municipiului Târgoviște.

Pentru că spațiul ar fi cel puțin insuficient pentru o prezentare exhaustivă a subiectului într-un singur material, vom enumera doar pe scurt câteva repere ale acestui proiect. Repere ce reprezintă, în bună măsură, o cronică a anui „eșec anticipat”.

Proiectul a demarat în anul 2009. De-a lungul timpului, patru asocieri, ce au câștigat licitațiile pentru execuție, au ratat obiectivul. Respectiv finalizarea proiectului. Ultima dintre asocieri (n.m. patru parteneri) a notificat Primăria Târgoviște (beneficiarul proiectului) că solicită rezilierea contractului de execuție, motivând diferende de natură financiară. Totul, în urmă cu doar câteva zile.

Administrația locală, prin primarul Daniel Cristian Stan, a anunțat, într-o conferință de presă (05.12.2018) că, la rândul său, va solicita rezilierea contractului (n.m. același lucru în afirmase edilul Cristian Stan și în luna martie a acestui an, dând termen de o lună constructorului pentru intrarea în „normalitate”. Nu s-a întâmplat niciuna-nici reziliere, nici intrarea în normalitate).

Astăzi (05.12.2018) afirmațiile au fost următoarele:

 

„Vom solicita o reziliere a contractului. (…) Sumele de restituit vor fi puse în sarcina constructorului”

 

Proiectul a beneficiat de o alocare financiară, inițial, de 88,7 milioane de lei, din care aproximativ 70 de milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile. Cum proiectul trebuia finalizat până cel mai târziu în decembrie 2018, neîndeplinirea acestei condiții atrage sancțiunea restituirii fondurilor europene nerambursabile, cheltuite deja în proiect. Rămâne de văzut cine le va plăti. Administrația locală sau constructorii.

În ceea ce privește finalizarea proiectului, aceasta este anunțată acum pentru finalul anului 2020. Numai că, până acum, pe hârtie, proiectul de reabilitare a centurii orașului Târgoviște a fost finalizat…de vreo patru ori.

P.S.

Vom reveni asupra subiectului.

Banner

1 Comment

  1. Adriana Stoicescu, magistrat cu coloană: „Pe noi nu ne va ucide corupția. Nu va apuca. Vom fi striviți de ipocrizie, suficiență și aroganță. Iar pe unii îi va ucide prostia.”
    La mai marii noștri locali este vorba și de un dezinteres total. 🙁

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Prin postarea acestui comentariu esti de acord cu politica de confidentialitate Detalii aici

Ultimele stiri din Administrație

CJD, noi contracte de finanțare

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentată de președintele Daniel Comănescu și vicepreședinții Luciana
Go to Top