fbpx

Platformă de știri și opinii

A. Curaj, vizită la „Valahia”

in Educație by

Fost ministru al educației și director al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), Adrian Curaj a vizitat la începutul săptămânii Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

Alături de rectorul universității, conf.univ.dr. Călin D. Oros, au fost prezenți președintele Senatului universitar, prof.univ.dr. Constantin Pehoiu și reprezentanți ai Consiliului de Administrație ai Universității ”Valahia”.

Agenda întâlnirii a inclus discuții referitoare la internaționalizarea universităților, finanțarea acestora, calitatea actului didactic și cercetarea științifică universitară.

Rectorul universității a declarat că este o mare plăcere și onoare să fie alături de profesorul Adrian Curaj și a apreciat sprijinul oferit de UEFISCDI de-a lungul timpului. Călin Oros a precizat că Universitatea „Valahia” țintește spre clasarea în primele zece universități din România, din punct de vedere al rezultatelor la învățământ, al condițiilor sociale și de studiu, al activităților de cercetare. Vorbind despre procesul de internaționalizare acesta a arătat că universitatea târgovișteană are deja programe de licență și master în limbi străine.

În cadrul discuțiilor ce au urmat, doamna conf. univ. dr. Laura Gorghiu, prorector responsabil de învățământ și asigurarea calității, a descris procesul educațional și de formare a studenților. Prorectorul responsabil de cercetarea științifică, doamna prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu, a prezentat activitatea și perspectivele din domeniul cercetării și inovării, subliniind beneficiile obținute prin implementarea proiectelor de acest gen, mai ales că universitatea dispune de un institut de cercetare ultramodern, cu specialiști de înaltă calificare.

Directorul UEFISCDI a vorbit despre importanța  proiectului lansat de curând, numit de acesta „diaspora extinsă”, prin care se va încerca aducerea în țară a peste 500 de oameni care au absolvit studiile în România. Totodată, profesorul Adrian Curaj a discutat despre provocarea introducerii programelor de studiu pe termen scurt, idee bazată pe faptul că tinerii din ziua de azi nu mai au timp să stea în durata standardelor cu care suntem obișnuiți. Este un proiect mare, dar care poate fi pilotat.

„Construcția unei universități este un puzzle foarte sofisticat și vă apreciez pentru ce faceți. Ce mi se pare interesant în acest puzzle, și am văzut și în țară și în afară visuri neasamblate, nepotrivite, când mă uit la cercetare, când mă gândesc la politica de educație, când mă uit și la nivel instituțional, am în față acțiuni diverse, decizii, piese într-un ansamblu. Vă felicit că puzzle-ul dumneavoastră are sens și asta apreciez”, a mai adăugat Adrian Curaj.

Programul întâlnirii a cuprins și vizitarea clădirilor din Campusul universitar și Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară.

Biroul imagine și comunicare, Universitatea „Valahia”

Banner

Ultimele stiri din Educație

Go to Top