fbpx

Platformă de știri și opinii

Simon Bolivar omagiat la „Valahia”

in Educație by
Banner

Marti, 20 noiembrie, la Universitatea „Valahia” din Târgoviște a avut loc Conferința Gândirea Politică a Liberatorului Simon Bolivar – partea a II-a, derulată în cadrul Catedrei Onorifice ”Simón Bolivar”.

Conferința a fost organizată de Facultatea de Științe Umaniste,  în parteneriat cu Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în România.

Evenimentul, la care au participat cadre didactice și studenți ai Facultății de Științe Umaniste și ai Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare, s-a bucurat de prezența unor distinși invitați: Excelenţa Sa Domnul Victor R. CARAZO, Ambasadorul Republicii Bolivariene Venezuela în România și Excelența Sa Domnul Roberto César Hamilton MAGAÑA, Ambasadorul Republicii Cuba în România.

În cuvântul său de deschidere, conf. dr. Cristina Ștefan, prorector al Universității „Valahia” din Târgoviște, a precizat că manifestarea marchează cea de-a treia conferință a catedrei. În anul 2017, Facultatea de Științe Umaniste și Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în România au pus bazele unui parteneriat, concretizat în crearea Catedrei Onorifice ”Simón Bolivar”.

E.S. Dl. Victor R. CARAZO a vorbit despre activitatea și personalitatea lui Simón Bolivar, supranumit Eliberatorul. Bolivar a fost unul dintre cei mai mari generali din America de Sud, figură marcantă în eliberarea Americii spaniole de sub stăpânirea colonială.

Conferința a continuat cu discuții libere între invitați, cadre didactice și studenți. Evenimentul s-a încheiat cu vizita celor doi ambasadori la Rectoratul universității, la invitația domnului rector conf.univ.dr. Călin Dinu Oros.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Educație

Go to Top