Cu dovleacu’ nu treci „BAC-ul (electoral)”

in Analize/Politică by

Gest interesant (n.m. hai să-i spunem așa ) al tinerilor liberali târgovișteni, ce, probabil, au vrut să demostreze că există. În seara de Halloween (31.10.2018), au amplasat în mai multe locuri din Municipiul Târgoviște, bostani (n.m. Lanterna lui Jack – „Jack o’ Lantern” ,cum sunt cunoscuți aceștia în țările anglo-saxone, locul de import al sărbătorii) decorați specific. Atașat, fiecare dovleac, a avut și câteva versuri, ce s-au vrut, probabil, a fi câteva „săgeți” (liberale, evident) la adresa administrației, locale sau centrale. Așa cum au anunțat, pe pagina proprie, de pe o rețea de socializare, gestul a fost:

„Protest spontan neautorizat!
Sau
TNL și Revolta dovlecilor de Halloween .

De acest Halloween tinerii din TNL Târgoviște s-au gândit sa alunge spiritele rele din oraș
Iar dovlecii de Halloween ne-au sărit în ajutor!

Cum „lanternele lui Jack” au fost amplasate strategic, în locuri unde promisiunile de mai bine, ale administrației (locale sau centrale), au cam ajuns de mult „oale și ulcele” ( cum ar fi „Centura Ocolitoare a Târgoviștei”, Cinematograful „Independența” sau „Prefectura Dâmbovița”), fiecare bostan având atașat și o „notă explicativă”, în spiritul sărbătorii de Halloween, gestul este evident un mesaj politic, în primul rând. De genul, „vă vedem și știm ce faceți (sau nu faceți)”.

Nota „10” pentru găselniță, numai că, așa cum cu o floare nu se face primăvară (chiar și liberală) tot așa, de doi (n.m. hai,10) dovleci găuriți, nu se sperie nimeni, chit că au fost plantați, în spațiul public, chiar de Halloween. Dâmbovițenii, cei mai mulți dintre ei, așteaptă și altfel de gesturi (eventual făcute prin consilii locale sau județene, acolo unde și PNL-ul este parte la actul administrativ), pentru ca la BAC-ul electoral să poată primi, PNL-ul, măcar nota de trecere.

Sursa foto- https://www.facebook.com/tnldb/

Banner