fbpx

Platformă de știri și opinii

PSD: va fi un CEX exploziv!

in Actualitate/Politică by
Banner

La începutul săptamânii viitoare este programată, după o perioadă de relativă acalmie, ședința Comitetului executiv (C.ex.) al Partidului Social Democrat.

Se anunță o remaniere guvernamentală, după evaluarea miniștrilor partidului de către o comisie formată din lideri social-democrați. Rovana Plumb, deputat de Dâmbovița, ar putea părăsi fotoliul de la Fonduri Europene pentru a reveni la Ministerul Muncii. Tot la C.ex. s-ar putea stabili și viitorul lui Leonardo Badea la șefia Autorității de Supraveghere Financiară, în condițiile în care a mai depus candidatura pentru noul mandat de președinte și vicepremierul Viorel Ștefan, un apropiat al lui Liviu Dragnea. Și cum relațiile lui Dragnea cu șeful PSD Đâmbovița, Adrian Țuțuianu s-au stricat iremediabil, soarta lui Leonardo Badea pare pecetluită.

Tot în ședința social-democraților de săptămâna viitoare se va discuta și despre situația lui Adrian Țuțuianu. Șeful PSD, Liviu Dragnea, a (re) confirmat joi că Țuțuianu nu va scăpa de „judecata” partidului. Dragnea a spus, cu ironie, că „Eu cred că se va discuta, pentru că fiind un subiect atât de plăcut (înregistrările cu Țuțuianu, n.m.), nu avem cum să ratăm să îl discutăm”.

De cealaltă parte, Adrian Țuțuianu a declarat pentru psnews că liderii care fac presiuni pentru excluderea sa din partid nu gândesc:

„Cei câțiva care vorbesc despre o excludere a mea din partid sunt oameni care nu gândesc – în primul rând, nu se gândesc la unitatea PSD și la viitorul acestei formațiuni, având în vedere că ne așteaptă importanți ani electorali. Numai astfel de personaje inconștiente pot susține excluderea mea. La urma urmelor, eu mi-am expus punctele de vedere într-un cadru privat – o ședință de partid cu ușile închise. Considerațiile respective – pe care nu le retractez – nu au avut un caracter public. Din punctul meu de vedere, important este să-i identificăm pe cei care fac astfel de înregistrări pe ascuns și să sancționăm aceste practici securistice de cea mai joasă speță. Pe de altă parte, eu nu cred că într-un partid care se consideră democratic cineva poate fi exclus pentru un delict de opinie. Libertatea de exprimare este garantată prin Constituție”, a spus Adrian Țuțuianu.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top