fbpx

Platformă de știri și opinii

Scandal imens pentru alocările financiare către Biserică

in Actualitate/Administrație by

Un scandal imens, în care  se regăsesc acuze de trădare sau înșelăciune a izbucnit între reprezentantul Arhiepiscopiei Târgoviște, preotul vicar Ionuț Ghibanu și conducerea CJ Dâmbovița. Motivul îl reprezintă un proiect de hotărâre în care, la solicitarea Arhiepiscopiei Târgoviște, CJ Dâmbovița a realocat mai multe sume cuprinse la capitolul „sprijin financiar pentru unitățile de cult pe anul 2018”.

Concret, reprezentantul Arhiepiscopiei Târgoviște se întreabă, într-o postare pe propria pagină de socializare:

„PÂNĂ UNDE VOR MERGE UNII? AȘA REPEDE AU ÎNCEPUT SĂ ATACE BISERICA?
Astăzi am trăit niște momente pe care nu mi le mai imaginam. Am fost indus în eroare de cel care conduce destinele județului din punct de vedere administrativ. „

Hotărârea de CJ, ce a determinat această luare de poziție, are, totuși, cel puțin câteva neconcordanțe evidente. Astfel, în materialul informativ, remis și către presă, se precizează că proiectul de hotărâre incriminat are, la aliniatul șapte , următoare formulare:„sprijinirea unor parohii ortodoxe și ale altor culte religioase din județul Dâmbovița – 300.000 de lei”(foto)

În ședința de Consiliu Județean din data de 16.10.2018, în care a fost aprobată hotărârea, în mapele consilierilor județeni, proiectul de hotărâre a fost trecut schimbat :„sprijinirea unor parohii ortodoxe și ale altor culte religioase din județul Dâmbovița – 100.000 de lei”(foto).(aprobare din data de 03.10.2018). Aceasta a fost și forma în care proiectul a fost aprobat.

Practic, miza o reprezintă  diminuarea cu 200.000 de lei a sumelor prevăzute la acest capitol. Dincolo de oportunitatea sau nu a gestului și de justificarea sa, ce va veni sau nu, din partea inițiatorilor proiectului (administrația județeană ce decide ce face cu banii din visterie), problema cea mai importantă este inducerea în eroare, fie și din greșeală, a opiniei publice, în sensul în care informarea oficială, în ceea ce privește proiectul de hotărâre, a fost una iar proiectul depus pentru dezbatere și aprobare a conținut altceva.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top