Legea Offshore, retrimisă la comisii!

in Parlament/Politică by

Legea privind exploatarea gazelor din Marea Neagră nu a trecut de plenul Camerei Deputaților, 210 din 212 parlamentari prezenți votând pentru retrimiterea la comisiile de specialitate.

Subiect de dispute aprige nu doar între PSD, Guvern și Președinție, ci și în sânul coaliției PSD-ALDE, legea, în forma respinsă de președintele Iohannis, care a trimis-o în Parlament pentru reexaminare, era văzută ca o  iresponsabilitate colectivă față de viitor, atrăgând criticile opoziției, în special.

Cum era de așteptat, parlamentarii din afara arcului guvernamental au profitat de ocazie pentru a trimite proiectul legislativ spre reexaminare, comisiilor de specialitate.

Deputat USR de Dâmbovița, Dumitru Lupescu, a anunțat pe o rețea de socializare că a votat, alături de alți 209 deputați, pentru retrimiterea proiectului de act normativ la comisii, care vor analiza obiecțiile președintelui României și, se presupune, alte amendamente care ar putea fi aduse documentului. Dumitru Lupescu punctează faptul că majoritatea PSD-ALDE forțează adoptarea unor amendamente convenabile puterii, dar criticate de restul deputaților și de mediul de afaceri.

”Astăzi (3 octombrie 2018, n.n) am votat pentru retrimiterea la comisiile de specialitate ale parlamentului a Legii privind exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Este acea mult comentată Lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 33/2018/25.09.2018) – lege organică.Reexaminarea a fost făcută la cererea Preşedintelui României, conform prevederilor legale.
Legea respectivă a fost reexaminată de Senat și votată la 24.09.2018.
Deși avea raport comun favorabil de la comisiile Camerei Deputaților – Comisia pentru buget, Comisia pentru industrii şi Comisia pentru administrație publică, legea nu a fost dezbătută pe larg, cu argumente tehnico-economice avantajoase atât pentru România cât și pentru investitorii interesați, făcându-se amendamente „din mers” într-un timp extrem de scurt.Și se cerea de către majoritatea parlamentară adoptarea Legii cu amendamentele distribuite chiar și în preziua votului din 3.10.2018!
Camera Deputaților este for decizional.
Din 212 deputați prezenți, 210 au votat „pentru” retrimiterea la comisii”, 
a anunțat deputatul Dumitru Lupescu pe pagina sa de Facebook

Banner

1 Comment

  1. România trebuie sa știe cât va încasa intr-un an din volumul de gaze care se exploatează intr-un an. Este normal ca investitorii cheltuie sume mari dar sa înțeleagă ca România este proprietarul acestor perimetre de exploatare.Stiri cine a concesionat și tratat cu aceste companii nimeni nu altul Călin Popescu Tariceanu și madam Elena UDREA sa ne spună romanilor cum a” negociat @ aceasta individa pe persoana juridică sau fizica! Un asemenea specimen absolventa de drept la privat cu media sub 7 este o Rușine pentru miile de absolvenți de drept din România.I îmbogățită pe seama fraierilor de romani și ținuta in brațe de alt șmecher al democrației care a făcut și desfăcut pe numele sau Traian Besescu un îmbogățit și un individ care s-a autoimpripierit cu casa din Mihaileanu și vine acum și da lecții de democrație un asemenea specimen care a ocupat abuziv funcția de Președinte a fraudat in 2004 și in 2009 numai spunem de referendumul din 2012 când a fost fraudat de cel care striga prinde Hoții!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Prin postarea acestui comentariu esti de acord cu politica de confidentialitate Detalii aici