fbpx

Platformă de știri și opinii

Drumeți prin „România altfel”

in HOBBY/Travel by

„România altfel” este, dincolo de definiții, acea Românie pe care o descoperim prin ochii și simțurile altora. Nu neapărat mai bună, în  mod cert cu nimic mai rea decât cea de prim-plan, dar cu siguranță normală. O Românie ce nu ocupă ostentativ-abuziv spațiul comun de informare (n.r. apariția în spațiul media este, în cel mai bun caz,  doar  întâmplătoare) dar ale cărei acțiuni, fie că vorbim de indivizi sau de colectivități, ar merita poate mai multă atenție.

Rândurile următoare sunt, din această perspectivă, acea Românie altfel, văzută  la pas, pe cărări de munte sau „la pedală” din mersul bicicletei. Două perspective dar în sine o aceiași idee. Poate că, dacă ar fi să poarte o etichetă, ar putea fi grupate sub motto-ul : Se poate mai mult. Și tu poți să îți depășești limitele”. Despre o Românie altfel, poate cea normală, vă propunem astăzi două perspective.

“Cea mai prețioasă călătorie este aceea către sufletul nostru,

către noi înșine.

Călătorie ce o facem în singurătate.”

Mircea Eliade

Îl cheamă Sorin Gheorghe (foto 2) și s-a încumetat, cu un cort și-o bicicletă, să plece la un drum, de unul singur, ce poate pentru alții nici măcar în teorie nu ar reprezenta o opțiune de vacanță.

12 zile, 1770 km, peste 22,000m diferență de nivel pozitiv. O distanță parcursă pe bicicletă, în jurul arcului carpatic, un test de voință, derulat pe Traseul Târgoviște-Ploiești-Muntii Buzăului-Onești-Câmpulung Moldovenesc-Maramureș-Zalău-Apuseni-Hațeg-Horezu – Râmnicu Vâlcea- Curtea de Argeș-Pitești-Găești și, din nou, Târgoviște (n.m. traseul este mai variant dar am amintit doar câteva repere). A împărtășit și cu alții o viziune, a sa, a României din 2018 ( o puteți găsi pe pagina sa de facebook ), acolo de unde, cu acordul autorului, am selectat câteva imagini, ce cred că nu mai au nevoie de prea multe comentarii.

Foto 3: Ceahlăul, în ceață

Foto 4: Mănăstirea Prislop

Foto 5: Valea Rece

“Călătoria și schimbarea locului aduc o nouă vigoare minții.”
Lucius Annaeus Seneca
 Am considerat că este de salutat, și împărtășit virtual, și o altă inițiativă (o altă perspectivă, a României altfel , de care aminteam la debut de articol). Este vorba despre reluarea, anunțată deocamdată doar în spațiul virtual (aici), unui concept de emisiune. Profesorul târgoviștean, de istorie, Marius Popescu și a sa emisiune Carpe Diem, ce, de această dată, va fi regăsită doar în spațiul media virtual. Mai jos puteți viziona clipul de promovare a emisiunii, din urmă cu nouă ani, un „promo” ce, până la urmă, nu a fost cel „câștigător„, fiind aleasă altă variantă de promovare, dar care  este cât se poate de relevant.

După un an de pauză, cât un veac, vă dau de veste că m-am hotărât să reiau proiectul "Carpe Diem". Intenţia,care se cocea de ceva vreme, o anunţ astăzi întrucât… am dat de primul generic al emisiunii. De acum 9 ani! Nu în ultimul rând aştept din partea vostră sugestii,reclamaţii şi alte "naţii".

Publicată de Popescu Marius pe Luni, 24 Septembrie 2018

Foto 1 (articol)- Traversând Transalpina pe bicicletă
(Sursa foto – Sorin Gheorghe facebook)

 

Banner

Ultimele stiri din HOBBY

Go to Top