fbpx

Platformă de știri și opinii

Are „balta pește”, la Primărie

in Administrație/Economie by

Rectificarea bugetară de luna aceasta a adus, la Primăria Târgoviște, multe „cadouri” pentru mai toate instituțiile și direcțiile aflate în subordinea administrației locale. De majorarea cheltuielilor bugetare, cu suma totală de 13,580 milioane de lei, vor beneficia aproape toți cei retribuiți din fonduri publice, ce au legătură cu administrația târgovișteană.

De specificat este faptul că majorarea a fost posibilă, în principal, datorită alocării, de la bugetul de stat ( prin OUG 78/2018), a sumei de 9,836 milioane de lei (sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale). Banii alocați (prin OUG 78/2018) majorează deficitul național cu peste 1800 de milioane de lei, după cum este specificat chiar în actul legislativ (n.r. un fel de cheltuieli pe datorie ale statului), dar aceasta este o altă poveste.

La Târgoviște, în urma rectificării bugetare, există și câțiva favorizați, mai bine spus instituții ce sunt beneficiarele cele mai importante, ale acestei rectificări pozitive.

Astfel, în afara cheltuielilor de personal (salarii), ce au fost majorate la toate instituțiile (n.r. fără această majorare, cel puțin la prima vedere, având în vedere cuantumul sumelor, ar fi fost probleme extrem de mari pentru plata salariilor, în ultimele luni ale anului 2018), la capitolul Bunuri și servicii cele mai „norocoase” au fost Teatrul Municipal „Tony Bulandra” (alocare suplimentară de 630.000 de lei) și CSM Târgoviște (alocare suplimentară de 1.000.000 de lei).

Clubului Sportiv Municipal Târgoviște fiindu-i aprobat, suplimentar, un credit angajament în valoare de 3,755 milioane de lei. Bugetul instituției(CSM Târgoviște), pentru anul 2018, fiind, în acest moment, de peste 10 milioane de lei.

Reamintim că Primăria Târgoviște funcționează pe deficit (foto-subliniat). La momentul actual veniturile, din 2018, fiind în cuantum de 182 milioane de lei (aproximativ) iar cheltuielile de 244 milioane de lei. 

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top