Managementul salvează Spitalul

in Administrație/Sănătate by
Banner

Datoriile Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Târgoviște, care amenințau serios buna funcționare a instituției, au scăzut semnificativ în ultimii doi ani, de când managementul este asigurat de echipa condusă de Dr. Claudiu Dumitrescu.

Dacă în 2016 datoria SJU se ridica la aproximativ 20 de milioane de lei,  în doar doi ani a scăzut la mai puțin de o treime, respectiv la 6,5 milioane de lei.

Un merit deosebit îl are echipa Dr. Claudiu Dumitrescu,  managerul general, care a reușit nu doar să stopeze acumularea de datorii, ci a plătit bună parte din sumele datorate, fără ca activitatea spitalului să aibă în vreun fel de suferit.

”Obiectivul meu pe acest palier?  ZERO datorii!” 

Claudiu Dumitrescu declară că reducerea datoriei SJU este doar o victorie de etapă a mandatului său, marea provocare fiind eliminarea tuturor datoriilor în cele câteva luni de mandat pe care le mai are.

Secretul reușitei? Grijă reală față de banul public, atenție maximă la cheltuieli, eliminarea cheltuielilor nejustificate și optimizarea investițiilor realizate.

”Acest lucru (reducerea datoriilor SJU, n.n)  a fost posibil, în primul rând, prin reducerea cheltuielilor, iar noi am fost foarte atenți la fiecare cheltuială în parte, fără a afecta achiziția de medicamente şi materiale sanitare, pentru a  nu afecta pacientul. Ne putem lăuda şi cu obținerea unui contract mai bun cu CJAS Dâmboviţa, care se datorează unor indicatori medicali mai buni din anii anteriori. O estimare realistă, dar şi optimistă, pentru aducerea la zero a datoriilor este sfârșitul mandatului meu, adică luna mai 2019, dacă sunt sănătos şi dacă între timp nu se produce o schimbare inopinată”, a declarat Dr. Claudiu Dumitrescu.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște dovedește o dată în plus, dacă mai era nevoie, că omul sfințește locul.

Foto: mditv.ro

Banner