PETRE: împreună salvăm LEAOTA

in Administrație/Travel by
Banner

La sfârșitul săptămânii, Cabana Leaota va fi curățată și igienizată de voluntarii Asociației Om pe Munte și de alți iubitorii ai muntelui. Proprietarul cabanei și-a dat acordul pentru acțiune, permițând voluntarilor să facă si o evaluare a stării cabanei, în vederea consolidării și modernizării ulterioare.

După ce ani de zile proprietarul a refuzat orice discuție pe despre reabilitarea cabanei, intervenția vicepreședintelui vicepreședintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Ionel Petre, care a moderat o întâlnire între iubitorii muntelui și deținătorii cabanei a deblocat situația.

Primul rezultat palpabil îl constituie chiar acțiunea din week-end, respectiv igienizarea cabanei de către voluntari.

Ca unul dintre artizanii noii realități, Ionel Petre, vicepreședinte ANANP si președinte ALDE Dâmbovița, a anunțat că va participa la acțiunea de la sfârșitul săptămânii, promițând sprijin ferm pentru toate demersurile care vizează salvarea Cabanei Leaota.

”Cabana Leaota este extrem de importantă, chiar dacă se va transforma în refugiu montan, ar putea ajuta turiștii care parcurg traseele frumoase din zonă, dar ar putea salva și viețile celor în pericol. Am promis că mă implic și consider că este datoria mea, morală și profesională să merg până la capă. Ajut cu tot ce este nevoie, atât cât pot și sper ca exemplul meu să fie urmat și de alții, de autoritățile care au posibilitatea de a schimba în bine situația nu doar în cazul Cabanei Leaota, ci în toate cazurile de acest gen”, a declarat Ionel Petre, pentru BazarMedia.

Vicepreședintele ANANP a anunțat și pe contul personal de Facebook intenția de a participa la acțiune, invitându-i pe toți iubitorii de munte să îii urmeze exemplul:

Sâmbătă 28 Iulie începem curățenia. Cei care vor să ajute luând si o gură de aer proaspăt sunt așteptați la punctul de plecare, Hanul Leaota de la Runcu la ora 10.00. 
Va așteptăm!”

Banner