COMMUNIO, sprijin pentru nevoiași

in Religie/Social by
Banner

Pe măsură ce bunăstarea unei bune părți a populației crește, în egală măsură sporește și sărăcia. Din păcate, orice criză socială sau economică lovește în primul rând în cei cu posibilități materiale modeste, cei care îngroașă an de an rândurile populației aflate la limita subzistenței.

Pentru ei, grija și sprijinul semenilor pot face diferența dintre viață și moarte.

În ultimii ani, misiunea de a aduce alinare și sprijin oamenilor aflați în nevoie și-a asumat-o Biserica  Ortodoxă.

Grație sprijinului credincioșilor, Biserica a reușit să distribuie ajutoare materiale în cantități impresionante unor familii sau chiar unor comunități întregi, aflate în nevoie.

Din fericire, în acțiunile sale filantropice, Biserica se poate bizui pe oameni inimoși, din instituții publice, ONG sau companii private, care înțeleg importanța sprijinului pentru cei mai puțin favorizați.

Una dintre entitățile care s-au raliat acțiunilor creștinești, filantropice ale Bisericii este Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO, care zilele acestea a oferit Arhiepiscopiei Târgoviștei bunuri și alimente de bază în valoare de aproximativ 25.000 de lei, aceasta fiind doar cea mai recentă dintre acțiunile filantropice asumate de COMMUNIO.

Inițiatorul acțiunii este părintele Ionuț Ghibanu, care pe contul personal de facebook mulțumește, la rându-i, celor care au făcut posibilă implicarea COMMUNIO într-un proiect atât de important pentru mulți dintre semenii noștri.

”M-am bucurat să pot ajuta multe persoane oferindu-le alimente in valoare de 25.000 lei. Mulțumesc, la rândul meu, celor care m-au ajutat pentru a realiza acest proiect”, scrie părintele Ghibanu, în mesajul care însoțește informația referitoare la donația către Arhiepiscopie.

Asociația COMMUNIO a publicat, pe site-ul propriu, o informare în care se arată că ”La inițiativa Pc. Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Asociația Centrul Socio-Cultural COMMUNIO din Târgoviște susține activitatea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române, oferind Arhiepiscopiei Târgoviștei, produse alimentare de bază, în valoare de aproximativ 25.000 lei. Acestea au fost distribuite către membrii parohiilor sărace (modeste) din județul Dâmbovița, precum și unor centre sociale care au ca activitate ajutorarea persoanelor aflate în dificultate sau pericol de risc: Floare de Colț, Țuicani, Gura Ocniței și Suflet pentru oameni din Racovița.
Asociația COMMUNIO este alături oamenii aflați într-o stringentă nevoie de ajutorare, promovând în acest sens, acțiuni concrete de sprijin imediat, și oferind în același timp un veritabil exemplu de urmat de către ceilalți membrii ai comunității noastre.”

 

Banner