fbpx

Platformă de știri și opinii

Edili dâmbovițeni „spălați” de Senat

in Administrație by

Respingerea, de către Parlament, prin Senatul României (cameră decizională), a proiectului de revizuire a legii, inițiate de către deputatul PSD, Florin Iordache, ex ministru de Justiție, prin care se stabilește încetarea interdicțiilor, pentru parlamentarii aflați în conflict de interese în perioada 2007 – 2013, face fericiți nu doar parlamentarii.

Prin respingerea, de către Senat, a reexaminării (din data de 10.04.2018), propusă de șeful statului, legea se va întoarce la Klaus Iohannis pentru promulgare și va deveni operațională, după publicarea în Monitorul Oficial.

Legea, în varianta inițială, în care va fi și promulgată, cel mai probabil, îi scapă de probleme pe 42 de foști sau actuali senatori și deputați, ale căror incompatibilități sau conflicte de interese, constate de către  ANI ( Agenția Națională de Integritate) sau stabilite prin sentință judecătorească, vor fi șterse cu buretele.

Noua lege a Agenției Naționale de Integritate (ANI), după cum este denumit proiectul legislativ ce va fi retrimis la promulgare, are efecte și asupra primarilor, viceprimarilor sau președinților de Consilii Județene. Asta pentru că, conform ANI, „…propunerea legislativă va avea efect diminuarea până la eliminare a sancțiunilor ce decurg din încălcarea regimului conflictelor de interese și al incompatibilităților în așa fel încât :persoana în cauză să poată ocupa aceeași funcție care a generat starea de incompatibilitate ori conflictul de interese, precum și orice altă funcție”

Niciunul dintre cei 42 de parlamentari ce scapă de probleme nu este din Dâmbovița. În schimb, mai mulți primari dâmbovițeni vor răsufla  mai ușor, după ce această lege va intra în vigoare. Este vorba de următorii edili:

Pentru Incompatibilitate 

Niță Constantin, primar comuna Bucșani, (constatare 28.06.2016), stadiu procesual – în termen de recurare

Petru Iuga, primar comuna Vârfuri (constatare-1.03.2017), stadiu procesual – pe rolul instanțelor de judecată

Gheorghe Grigore, primar oraș Găești (constatare-19.09.2017), stadiu procesual – pe rolul instanțelor de judecată

Conflict de interese administrativ 

Marin Călin, primar comuna Vlădeni (constatare-25.09.2015) stadiu procesual – pe rolul instanțelor de judecată

Marin Păun, primar comuna Ciocănești (constatare-14.04.2016) stadiu procesual – pe rolul instanțelor de judecată

Foto: Senatul României (sursă-www.romanialibera.ro)

Banner

Ultimele stiri din Administrație

Go to Top